Отпочела реформа рачуноводства у јавном сектору Србије

Представљањем пројекта реформе рачуноводства у јавном сектору, у организацији Министарства финансија, отпочела је имплементација једне од кључних реформи у области управљања јавним финансијама.

Средства је донирала швајцарска Влада у износу од 1.350.000 швајцарских франака са циљем да се унапреди квалитет рачуноводства и финансијског извештавања у јавном сектору у Србији постепеним преласком на обрачунску основу вођења рачуноводства, наводи се у саопштењу Светске банке која ће администрирати пројекат и пружити подршку Министарству финансија у имплементацији.

Као резултат тога, буџетско извештавање ће, осим прихода и расхода буџета, укључити и поуздане податке о имовини, обавезама и дугу и на тај начин допринети унапређеном управљању буџетским средствима.

На представљању пројекта, осим представника Министарства финансија, говорили су и амбасадор Швајцарске Филип Ге и шеф канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво