Отворена фабрика сладоледа "Фронери" у Старој Пазови

Фабрика сладоледа "Фронери Адриатик" отворена је у Старој Пазови, у њу је уложено 20 милиона евра, а запошљава 400 људи.

Фабрику су отворили министар пољопривреде Бранислав Недимовић, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић и генерални директор компаније "Фронери" Ибрахим Наџафи који су се сагласили да је та фабрика симбол напретка српске прехрамбене индустрије.

Недимовић је истакао да је оно што је видео у фабрици "Фронери" управо оно што Србија у последње време жели да имплементира свуда у Србији.

"Овде се налази врхунска технологија и ово је управо оно што нам треба и у шта улажемо", рекао је Недимовић.

Нагласио је да прехрамбена индустрија може допринети расту БДП-а Србије зато што, како каже, Србија има добар пољопривредни потенцијал.

"Пољопривреда сама по себи не може да носи једну државу, може јој бити озбиљан подупирач, али је прехрамбена индустрија носилац читаве приче", рекао је министар.

Недимовић је истакао да се у последње време у Србији отварају фабрике сваке недеље, додајући да је то постало нормално.

"То не би било могуће да нема финансијске стабилности и добре логистичке подршке локалне самоуправе", подвукао је Недимовић.

Он је захвалио локалној самоуправи у Старој Пазови што је успела на време да обезбеди планску документацију за изградњу фабрике "Фронери" с озбиром на то да су у конкуренцији за отварање фабрике биле Бугарска и Грчка.

Милићевић је истакао да изградња и отварање модерне фабрике каква је, каже, "Фронери" значајан допринос економском развоју наше земље.

Додао је да у Србији свакодневно "расту" такве фабрике, те да је због тога БДП само у првом кварталу ове године 4,6 одсто што је, каже, премашило сва очекивања.

Према његовим речима, нове инвестиције допринеле су и расту производње у Војводини, извоз је увећан за 10 одсто, а у Покрајини је смањена незапосленост за 15,7 одсто.

Генерални директор компаније "Фронери" Ибрахим Наџафи рекао је да је када је први пут дошао у фабрику 2015. "заправо дошао у малу фабрику која није изгледала као данас, нити ће више изгледати као тада".

"Одлучили смо да у ту фабрику инвестирамо и уведемо је у 21. век. Она је данас пет пута већа него раније, запослили смо 200 нових људи, уложили 20 милиона евра и 95 одсто онога што се у фабрици произведе извозимо у 24 европске земље", навео је Наџафи.

Најавио је да ће наставити да улаже и да ће ова фабрика имати најбољу технологију.

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић истакао је да је фабрика "Форнери" пример добре сарадње државе и локалне самоуправе.

"Наш посао је био да прилагодимо и обезбедимо планску документацију за изградњу фабрике на овом месту. Данас могу да кажем да смо поносни на цифре, као и број људи које та фабрика запошљава", рекао је Радиновић.

Компанија "Фронери" је основана 2016, спајањем компанија Нестле и Р&Р, као заједничка улагања у производњи сладоледа, смрзнуте хране и хладних млечних производа.

Неки од брендова "Фронерија" су сладоледи "нирвана", "бест", "топ-ган"...

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 27. јун 2018, 22:01)
anonymous [нерегистровани]

Samo mi nije jasno

Zasto je kod nas skuplji sladoled nego u Nemackoj ? Cokolada isto.