Истра – капитал не познаје границе

Познато је да компаније из Хрватске купују предузећа у Србији и да су у последњих седам година уложиле 200 милиона евра. У обрнутом смеру улагања до пре две године готово да и није ни било. Крајем прошле године забележена је и највећа српска инвестиција у Хрватској – "МК група" Миодрага Костића је купила туристички комплекс у Истри и уложила укупно 70 милиона евра. Ово је прва летња сезона у хотелском комлексу и број гостију из Србије од почетка године расте.

Истра важи за једну од дестинација која је увек била привлачна гостима из Србије, са одличном позицијом, услугом, конкурентним ценама и лепим пријемом код локалног становништва.

"С обзиром на досадашње искуство верујем да ће број гостију из Србије расти констанстно, управо из те чињенице да је ово власништво фирме из Србије. Истра је одувек била једна посебна зона унутар Хрватске, где се цени вредност инвестиције и бенефит који цела регија има од овог хотела и апсолутно мислим да је небитно људима само порекло, односно власништво фирме", навео је Томислав Храла, директор продаје Хотела "Кемпински", Савудрија.

Умаг, поред којег се налази хотел "Кемпински", је пета најпосећенија дестинација у Хрватској са пет милиона ноћења годишње. Квалитет више је и тек направљена плажа у оквиру хотела, који у свом саставу има и једини професионални голф терен. Челници најзападнијег града у Хрватској поздравили су инвестицију из Србије.

"Поносни смо и срећни што је 'МК група' изабрала Умаг као своју развојну туристичку дестинацију, односно пунк на којем ће остварити све своје жеље", истиче градоначелник Умага Вили Басанесе и дадаје да ће они у складу са својим могућностима, логистиком и законским ограничењима бити подршка.

Истра је популарна по својим излетима у градиће и винарије у унутрашњости, па се тако и залеђе развија захваљујући етно и гастротуризму.

"Наша понуда са винима и винским програмима које нудимо је један од начина на који се заправо покушава помоћи Истри и целој регији да се још боље развија", наглашава Сабина Мускарда из Винарије "Козловић".

Истра је пример како капитал не познаје границе, посебно у туризму, како су пресудни квалитет и пажња се поклања сваком госту како би он пожелео и да се врати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво