Шири се индустријска зона у Зрењанину, отварају се радна места

Последњих шест година у Зрењанину су закључена 33 уговора о изнајмљивању грађевинског земљишта на коришћење углавном страним инвеститорима. У изграђеним фабрикама посао је добило око 10.000 радника, а овај тренд се наставља и у овој години. До краја године ће се проширити и индустријска зона за додатних 550 хектара.

Нове фабрике се подижу у радним зонама – Југоисток, Багљаш, Аеродром, Северозапад Елемир и Плинара.

Поједине компаније, као што је немачки "Дрекслмајер" који запошљава 6.000 радника, поново проширују производне погоне на нових 7.000 квадратних метара.

Од ове године са радом је почела и италијанска компанија ИММ у којој је међу петнаест запослених и Ненад Момчиловић.

"Доста сам задовољан, поготово ми је драго што Зрењанин, некада развијен град, поново постаје перспективан за младе и сада поново иде у том смеру и надам се да ће тако и бити", рекао је Момчиловић.

У овим погонима израђују се делови прецизне механике за – аутомобилску индустрију, индустрију пољопривредних машина и фармацеутску индустрију.

Раде Бербаков из ИММ-а наводи да у овом тренутку имају петнаест радника и да планирају да запосле још двадесетак радника до краја септембра.

"Идеални кандидат за запошљавање у овој компанији је кандидат који је завршио средњу школу машинске струке за програмирање и управљање машинама и машинобравари. Пројекти компаније су такви да је компанија овде дошла да остане, јер је препознала све услове и све предности које овај град и ова држава нуде и планови су да се овде развија", рекао је Бербаков.

Четрнаестог марта постављени су темељи за ову фабрику, а већ у септембру овде ће посао добити 160 радника у првој тури.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић каже да иностране инвеститоре у Зрењанину привлачи добра индустријска зона које се проширује ове године на 550 додатних хектара.

"То је нешто што ретко који град може да понуди овде у Србији. Брза администрација, повластице које дају Република, Покрајина, али и град Зрењанин, опредељују инвеститоре да дођу баш овде у наш град", рекао је Јањић.

На основу истраживања престижног часописа Фајненшел тајмса град Зрењанин је проглашен за један од десет европских микро-градова у категорији повољних трошковних пословања, док је слободна зона Зрењанин проглашена за једну од осам најбољих локација у свету за стартап подршку.

број коментара 4 пошаљи коментар
(понедељак, 25. јун 2018, 11:36)
slucajni prolaznik [нерегистровани]

Malo dobre volje

Pozdravljam ovakve lepe vesti i izvinjavam se ako sam naivan I ne delim plemenitu ogorcenost, ali racunam da Fajnensel tajms nema interes za lakirovkama.

(понедељак, 25. јун 2018, 10:05)
anonymous [нерегистровани]

Halo

Ma dajte vise prestanite sa ovom lakirovkom i ulepsavanjem stvarnosti !!! Da ne zivimo u Zrenjaninu pa ajde,ali ovako ... Pa eto zasto i ta prokleta EU neprekidno insistira na medijima. I sutra kad se promeni vlast mediji ce da nastave za drugu stranu kao da pre toga nisu imali nikakav stav. Nece se tako u EU,koliko god se to zamajava i kakva god ta EU bila.

(понедељак, 25. јун 2018, 08:55)
anonymous [нерегистровани]

Izgubljena istina

Haha, tacno da ne zivim u Zrenjaninu, pozeleo bi tamo da zivim.
Nisam ni znao kakav je raj na zemlji ovaj Zrenjanin dok ne procitah ovaj clanak.
Ja sam imao nekako skroz drugaciji utisak o ovom gradu, delovalo mi je nekako mnogo drugacije, ali eto srecom naleteo sam na ovaj clanak koji me prosvetlio.

(понедељак, 25. јун 2018, 08:43)
Nikola [нерегистровани]

Isto

Sve same firme koje sklapaju kablove....