Михајловић: До недеље биће замењене све табле на ауто-путевима

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже за РТС да ће Коридор 10 бити готов до јесени, а да до краја године очекује да проток возила тим Коридором буде 52 милиона. Упозорава да су табле са дозвољеном брзином од 130 километара на час замењене на једном делу Коридора 10 и да возачи воде рачуна.

Зорана Михајловић је гостујући у Дневнику РТС-а рекла да су табле са дозвољеном брзином од 130 километара на час замењене на једном делу Коридора 10.

"До недеље ће бити замењене све табле, али апел возачима је да воде рачуна и да се придржавају свих знакова", каже министарка.

Додаје да већу брзину на ауто-путу омогућава квалитетно урађен Коридор 10.

"То је квалитетан и одржаван ауто-пут на којем имамо све и зато можемо да причамо о додатној брзини од 130 километара на час", напомиње Зорана Михајловић.

Каже да се до краја године очекује проток 52 милиона возила Коридором 10.

"Имали смо 2014. године проток од 34 милиона возила Коридором 10, а до краја године очекујемо да проток буде 52 милиона. То за нас значи отварање нових фабрика, ресторана, пумпи. Србија је најбржа тура између Истока и Запада", истиче министарка Михајловић.

Додаје и да Коридор 11 треба да се заврши што пре, а да ће Коридор 10 бити готов на јесен.

"Од севера до југа ићи ћемо Коридором 10 до краја године потпуно опремљеним тунелима. Данас је припрема за асфалтирње у Сићевачкој клисури које креће у уторак. Очекујем до краја године пуштање деонице Коридора 11 од Обреновца до Прељине у дужини од 102 километра", каже Михајловићева.

Очекује да на самиту 16 плус 1 у јулу у Софији, буде потписан уговор о финансирању деонице од Прељине до Пожеге.

"Тај део је важан за повезивање са БиХ и очекујемо да радови почну најкасније у марту следеће године, а рок за завршетак је две године. Оно што следеће године почињемо је изградња ауто-пута од Ниша до Приштине, деоница посебно важна за Србију је Ниш–Плочник. Ми смо све спремили и разлика како се радило раније и сада је да не потписујемо ниједан уговор док све не завршимо", објашњава министарка.

Очекује да прве две деонице пруге Београд–Будимпешта буду готове кроз две године.

"У јулу, 6. или 7, биће потписан трећи комерцијални уговор од 940 милиона евра за деоницу од Новог Сада до Суботице. Деоницу од Старе Пазове до Новог Сада обилазим сутра и очекујем да прве две деонице буду завршене кроз две године", закључује Зорана Михајловић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво