Михајловић: Коридор 10 биће комплетан до децембра

Комплетан Коридор 10, са опремањем тунела, биће готов до децембра ове године, рекла је ресорна министарка Зорана Михајловић, обилазећи јужну деоницу код Владичиног Хана. Најавила је и да ће следеће године почети изградња ауто-пута од Ниша до Приштине и Моравског коридора.

Oд 26 километара грађевински најизазовније и најзахтевније деонице кроз Грделичку клисуру, под асфалтом је 20 километара. Ради се и у вечерњим сатима, и на мостовима, надвожњацима и у тунелу.

"У овом тренутку радимо на постељици, радимо на кабл каналима, на свим оним радовима који ће нам омогуити да већ током јула имамо асфалт у левој, а затим и у десној тунелској цеви", каже Зоран Бабић, директор "Коридора Србије".

Мост Врла, најдужи на траси, добија завршни слој асфалта, поставља се и декоративна расвета.

"Завршетком овог пројекта Владичин Хан ће још више добити, две петље и сврстаће се у ред градова и општина са једнаком шансом да се убрзано развија", истиче председник општине Владичин Хан Горан Младеноцић.

Иако је већи део завршен, неће се за саобраћај отварати парцијално, већ када се заврши комплетан Коридор 10, укључујући и опремање тунела. Рок је децембар.

"Оно што смо ми вечерас видели и што ћемо видети и наредних дана нису само путеви, нису само мостови, тунели, то јесу инфрастуктурни објекти, али то јесте и корак ка новим инветицијама", поручила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Инвеститор изградње станова за припаднике снага безбедности је министарство грађевине.

Из буџетске резерве одвојена су средства за почетак изградње, формирана је комисија за јавне набавке, па ће до краја августа почети изградња првих станова у Врању, Нишу и вероватно Сремској Митровици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво