Михајловић: Коридор 10 биће комплетан до децембра

Комплетан Коридор 10, са опремањем тунела, биће готов до децембра ове године, рекла је ресорна министарка Зорана Михајловић, обилазећи јужну деоницу код Владичиног Хана. Најавила је и да ће следеће године почети изградња ауто-пута од Ниша до Приштине и Моравског коридора.

Oд 26 километара грађевински најизазовније и најзахтевније деонице кроз Грделичку клисуру, под асфалтом је 20 километара. Ради се и у вечерњим сатима, и на мостовима, надвожњацима и у тунелу.

"У овом тренутку радимо на постељици, радимо на кабл каналима, на свим оним радовима који ће нам омогуити да већ током јула имамо асфалт у левој, а затим и у десној тунелској цеви", каже Зоран Бабић, директор "Коридора Србије".

Мост Врла, најдужи на траси, добија завршни слој асфалта, поставља се и декоративна расвета.

"Завршетком овог пројекта Владичин Хан ће још више добити, две петље и сврстаће се у ред градова и општина са једнаком шансом да се убрзано развија", истиче председник општине Владичин Хан Горан Младеноцић.

Иако је већи део завршен, неће се за саобраћај отварати парцијално, већ када се заврши комплетан Коридор 10, укључујући и опремање тунела. Рок је децембар.

"Оно што смо ми вечерас видели и што ћемо видети и наредних дана нису само путеви, нису само мостови, тунели, то јесу инфрастуктурни објекти, али то јесте и корак ка новим инветицијама", поручила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Инвеститор изградње станова за припаднике снага безбедности је министарство грађевине.

Из буџетске резерве одвојена су средства за почетак изградње, формирана је комисија за јавне набавке, па ће до краја августа почети изградња првих станова у Врању, Нишу и вероватно Сремској Митровици.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 13. јун 2018, 13:54)
anonymous [нерегистровани]

Опет нова обећања

за завршетак !!?? Колико је пута министарка до сада обећавала - вероватно ни она не зна? А и од овог ново-обећаног рока нема ништа - зато што од момента почетка радова на електро-машинском опремању тунела треба минимум 6 (шест) месеци. А за то опремање нису још ни тендер расписали. Додуше нису завршени ни грађевински радови у обе цеви! А тек када на јесен почну кише - па биће нових одрона косина које су наопако урадили. Нема везе, битно је да она прича ( обећава), а народ плаћа.

(среда, 13. јун 2018, 09:48)
Nenad [нерегистровани]

Svaka cast...

Izgradi se Srbija za ovo malo vremena a kako bi tek izgledala da nije ulazila u YU uniju. 100 godina su nas muzli i iskoristavali a za citavog Titinog veka uspeli su da naprave 80 km autoputa od Sida do Beogeada kroz ravnicu. Probudi se moja Srbijo.

(среда, 13. јун 2018, 08:25)
Srbin iz Nemačke [нерегистровани]

Albanci

proglasili KiM kao njihovu državu a mi još da im malo pomognemo pa im pravimo autoput pored onolike Srbije gde je potrebno i gde bi trebalo da se pravi. Nije ni čudo što se tako ponašaju