Бриселска звезда за српске чварке

Српске чварке и свињску маст наградио је престижни Бриселски институт за укус и квалитет хране. Грегор Губеринић, произвођач из околине Младеновца, нада се да ће бриселска звезда отворити врата Европе за чварке из Србије.

Не догађа се сваки дан – на свечаној церемонији додела награда, у елитном друштву произвођача хране из целог света, црвени тепих за један традиционални производ из Србије.

"Знали смо да имамо јако квалитетне производе, али смо желели да добијемо једну потврду од светске, реномиране куће која се бави анализом и проценом квалитета хране", истиче Грегор Губеринић из компаније "Библи".

Да би се нашли на овом месту, чварци су прошли независну и строгу анализу жирија у којем је више десетина кувара из разних европских земаља. Пред судијама је само производ, без имена земаља и произвођача.

"У тој анализи жири је гледао и текстуру, и укус, и мирис, и боју тог производа. На основу тих параметара, донели су оцену и доделили нам награду, ту једну златну звезду", објашњава Губеринић.

Лорен Васенхоф са Бриселског института за квалитет и укус хране каже су чварци добили једну звездицу, што значи 70 и више поена.

"То је јако добар резултат, значи да је производ врло добар", додаје Васенхоф.

Однедавно, компанија из околине Младеновца има и дозволу за извоз у земље чланице ЕУ. Звездица из Брисела могла би да отвори нова врата за чварак из Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво