Михајловићева са делегацијом "Бехтела" о Моравском коридору

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је с амбасадором САД Кајлом Скотом и делегацијом америчке компаније "Бехтел" о пројекту изградње ауто-пута Појате-Прељина. Дејвид Велч, председник "Бехтела" задужен за међународна питања рекао је да је компанија свесна значаја развоја инфраструктуре за развој Србије.

Зорана Михајловић је рекла да је тзв. Моравски коридор пројекат од великог значаја за Србију, јер ће повезати Коридор 10 и Коридор 11 кроз подручје у којем живи скоро 500.000 људи и да је интерес Владе да тај ауто-пут што пре почне да се гради, наведено је у саопштењу.

Дејвид Велч, председник "Бехтела" задужен за међународна питања и односе с владама, рекао је да је компанија свесна значаја развоја инфраструктуре за развој Србије и захвалио потпредседници Владе на посвећености овом пројекту.

Амбасадор САД Кајл Скот изразио је подршку даљем напретку пројекта и оценио да би потенцијално учешће америчког инвеститора представљало важан корак у унапређењу односа између две земље.

На састанку је речено да су у току измене просторног плана, као и измене пројектне документације за једну од три деонице ауто-пута, због заштите од плављења трасе у зони Западне Мораве.

Ауто-пут Појате-Прељина, односно Моравски коридор, дужине 110 километара, повезаће све веће градове и општине у централној Србији - Ћићевац, Сталаћ, Крушевац, Трстеник, Врњачку Бању, Краљево и Чачак.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 12. јун 2018, 16:59)
anonymous [нерегистровани]

А ја мислио

да је тај Коридор завршен?? Чудим се, а толико је причала о њему!