"Лидл" отвара логистички центар, прве продавнице до краја године

Данас ће бити отворен логистички центар компаније "Лидл Србија" у Новој Пазови, у којем ће посао добити 180 људи. "Лидл" је немачки прехрамбени трговински ланац број један у Европи. Отварање првих 10 до 20 продавница у нашој земљи очекује се до краја године.

Центар ће званично отворити председник Александар Вучић и генерални директор компаније "Лидл Србија" Томислав Шапина.

Логистички центар "Лидла" у Новој Пазови простире се на 45.000 квадрата и има 30.000 палетних места. Подељен је у пет температурних зона, а градиле су га искључиво домаће компаније по интернационалним стандардима зелене градње.

Налази се свега 30 километара од Београда. Посебним технологијама овде је смањена употреба енергије за 32 одсто, а потрошња воде за 20 процената.

Логистички центар "Лидла" води рачуна и о правилном збрињавању отпада. Први пут у Србији чак 1.800 квадрата индустријског пода изведено је без прекида у бетонирању. Стандардна површина је 40 квадратних метара.

Модерне технологије и оптимизовани процеси обезбедиће ефикасност пословања, што је већ испробано на 30 тржишта на којима "Лидл" послује. Припреме за отварање Логистичког центра подразумевале су и обуку и развој дела запослених у иностранству. Из овог центра, роба ће се испоручивати продавницама свакога дана. Производи ће бити свежи, а залихе довољне.

"Лидл" је део немачке "Шварц групе". У свету свакодневно услужи око 10 милиона купаца у више од 10.000 продавница, а производи се складиште у преко 150 логистичких центара.

У Србији сада има око 500 запослених, а у току је селекција за 1.000 продаваца у великом броју градова широм земље.

број коментара 0 пошаљи коментар