Кинези могу да подижу новац на банкоматима у Србији

Својим јунион пеј платним картицама Кинези у Србији од данас могу да подижу новац на банкоматима Поштанске штедионице. Ускоро ће моћи да их користе и у продавницама и на постпеј терминалима, најављује гувернерка.

Србија и Кина све више сарађују, а имамо и све више кинеских туриста – сами кажу, два и по пута више почетком ове године у односу на прошлу.

"Разлог због ког смо се одлучили на сарадњу са кинеским националнним картичним системом је то што се стратегија раста и ширење унион пеја у свету заснива на партнерским односима. Ова картична мрежа не расте на рачун других, већ тако што помаже другима да расту уступајући својим партнерима глобалну прихватну мрежу и најсавременију технологију", рекла је гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

И то, додала је, без претензија преузимања и гашења националних картичних система, што је типично за интернационалне брендове.

"Кинези мене питају, амбасаду, зашто кинески јунион пеј не може да се користи у Србији и када ће бити у стању да се користи. Онда, сутра, ја ћу њима рећи – већ сада можете користити кинески јуни пејд", рекао је кинески амбасадор Ли Манчанг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво