"У Београду ће бити регионално седиште ЕБРД-а"

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са делегацијом Европске банке за обнову и развој, на челу са потпредседником те финансијске институције Аленом Пијуом, који ју је обавестио да ће у Београду бити регионално седиште ЕБРД-а за свих шест земаља Западног Балкана.

"То је важна промена и знак да ЕБРД жели да буде још присутнији на терену, на целом Западном Балкану и у Србији, као најважнијој земљи региона", рекао је Пију.

Михајловићева и Пију су разговарали о реализацији инфраструктурних пројеката.

Министарка је рекла да постоји добар напредак на пројектима које Србија реализује уз финансијску подршку ЕБРД-а и да очекује још ефикаснију сарадњу са ЕБРД-ом на новим пројектима, укључујући изградњу прве деонице ауто-пута Ниш–Мердаре–Приштина, од Ниша до Плочника, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

На састанку је анализирана реализација пројеката које ЕБРД финансира на друмском Коридору 10 и Пројекту рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја, на модернизацији железнице, као и о планираним улагањима у водном и ваздушном саобраћају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво