"У Београду ће бити регионално седиште ЕБРД-а"

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са делегацијом Европске банке за обнову и развој, на челу са потпредседником те финансијске институције Аленом Пијуом, који ју је обавестио да ће у Београду бити регионално седиште ЕБРД-а за свих шест земаља Западног Балкана.

"То је важна промена и знак да ЕБРД жели да буде још присутнији на терену, на целом Западном Балкану и у Србији, као најважнијој земљи региона", рекао је Пију.

Михајловићева и Пију су разговарали о реализацији инфраструктурних пројеката.

Министарка је рекла да постоји добар напредак на пројектима које Србија реализује уз финансијску подршку ЕБРД-а и да очекује још ефикаснију сарадњу са ЕБРД-ом на новим пројектима, укључујући изградњу прве деонице ауто-пута Ниш–Мердаре–Приштина, од Ниша до Плочника, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

На састанку је анализирана реализација пројеката које ЕБРД финансира на друмском Коридору 10 и Пројекту рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја, на модернизацији железнице, као и о планираним улагањима у водном и ваздушном саобраћају.

број коментара 0 пошаљи коментар