Љајић: Царинска унија с Албанијом - једностран политички акт

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је стварање царинске уније између Албаније и привремених косовских институција у Приштини једностран политички акт који је у потпуној супротности са свим напорима за стварање јединственог економског простора на простору Западног Балкана.

У разговору са амбасадором Француске у Фредериком Мондолонијем, Љајић је рекао да тај акт у знатној мери отежава економске интеграције у региону.

Љајић и Мондолони су разговарали о даљем унапређењу укупних односа између две земље, као и о перспективама за стварање јединственог економског простора на Западном Балкану.

Они су изразили наду да ће робна размена између две земље у овој години премашити милијарду евра, колико је износила у прошлој години, као и да ће бити повећан број француских фирми у Србији, којих је тренутно више од 100 са преко 11.000 запослених.

Љајић је током састанка рекао да у овој години очекује и повећање броја француских туриста у нашој земљи, с обзиром на то да је у току промотивна кампања Србије као туристичке дестинације у француским медијима и на друштвеним мрежама, наводи се у саопштењу.

Говорећи о могућностима формирања јединственог економског простора у региону Западног Балкана, Љајић је истакао да је Србија у потпуности посвећена таквој идеји, али да се, нажалост, у последње време дешавају ствари које немају никакве везе са економијом и у супротности су са поменутим процесом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво