Николић и Ли са представницима кинеске компаније

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са амбасадором НР Кине Ли Манчангом и представницима компаније ЦМЕЦ на челу са замеником генералног директора господином Тонг Зигангом, саопштено је из тог савета.

Томислав Николић је истакао да Србија и Кина имају одличне пријатељске односе који су учвршћени добрим економским односима.

"Компанија ЦМЕЦ већ дуги низ година веома успешно послује у Србији и много послова реализујемо заједнички, што ме посебно радује. Разговарали смо о пројекту изградње термоелектрана на гас у српским градовима који имају проблем са великом загађеношћу ваздуха, због коришћења угља као основног енергента. У Србији постоји заинтересованост да се покрене овај пројекат, а заједнички са компанијом ЦМЕЦ идеја изградње термоелектрана на гас може да се реализује", подвукао је Николић.

Заменик генералног директора компаније ЦМЕЦ Тонг Зиганг истакао је да та компанија већ има искуства у реализацији оваквих пројеката и у другим државама попут – Белорусије, Пакистана и Нигерије.

"Компанија ЦМЕЦ је захвална на поверењу које јој се указује у Србији и веома је заинтересована за даље разговоре и ступање у уговорне односе, који би резултирали изградњом термоелектрана на гас и у Србији", нагласио је Зиганг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво