Мали и Соса: Одлични резултати, улагати у јавне инвестиције

Министар финансија Синиша Мали састао се са Себастијаном Сосом, сталним представником Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији, чија ће делегација почетком следеће недеље боравити у Београду.

Синиша Мали и Себастијан Соса су разговарали о новом аранжману са ММФ-ом који за циљ има очување макроекономске и фискалне стабилности, као и спровођење структурних реформи које ће подстаћи бржи и одржив раст на средњи и дужи рок, наводи се у саопштењу Министарства финансија.

Како се наводи, саговорници су се сагласили да су у последње четири године постигнути одлични финансијски резултати, као и да ће у наредном периоду највећи изазов бити да се нађу нови извори раста.

Соса је истакао да је важно да се улаже у јавне инвестиције, а Мали је рекао да се управо тиме бавио у Граду Београду, и да су у тој области постигнути одлични резултати, наводи се у саопштењу.

Мали и Соса су разговарали и о неопходној реформи Пореске управе, као и о новом Закону о накнадама, који ће, оцењује се, унапредити пословно окружење.

Соса је честитао новоизабраном министру финансија на тој функцији, и пожелео му много среће у будућем раду, истакавши да је пред њим важан посао.

Делегација ММФ-а, предвођена Џејмсом Руфом, боравиће у Београду од 11. до 13. јуна.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво