Брнабић: Све указује да "Фијат" остаје, ускоро разговори

Премијерка Ана Брнабић је изјавила да ће ускоро разговарати са представницима "Фијата", као и да све указује на то да ће та компанија остати у Србији.

"Имамо све индиције да ће 'Фијат' остати у Србији, надамо се да ћемо ускоро видети њихове инвестиционе планове. Ја ћу као представник државе имати ускоро разговоре са њима, јер желим да чујем тачно шта су њихове инвестиционе одлуке, али данас сам много мање забринута за раднаке 'Фијата' и Крагујевца него што сам била пре годину дана, када смо имали штрајк у 'Фијату'", рекла је Брнабићева новинарима у Бољевцу где је посетила предузеће "ФПМ Агромеханика".

На питање да ли ће са "Фијатом" бити продужен уговор пошто истиче ове године, Брнабићева је казала да је Влада спремна за даље разговоре, али да жели прво да види која ће бити понуда те компаније.

"Желимо да видимо која је њихова понуда према радницима и према држави. Очекујемо да она буде у најбољем интересу радника и државе и, у односу на њихову понуду, ми ћемо реаговати", каже премијерка.

Истакла је да Крагујевац са фирмом "Милановић инжењеринг", коју је преузео "Сименс", сада има потпуно другачију перспективу, као и да сада много лакше улази у даље разговоре са "Фијатом" него пре годину дана.

"Срећна сам због Крагујевца и мислим да ће за годину-две то бити један од градова коме ће бити потребна нова радна снага, односно да то више неће бити, како су га пре називали, долина глади", навела је премијерка.

Ускоро инвестициони план за проширење Банатског двора

Ана Брнабић је изјавила и да ће до краја јуна добити тачан инвестициони план за проширење гасног складишта Банатски двор.

Брнабићева, одговарајући на питање новинара у Бољевцу докле се стигло у преговорима са "Гаспромом" да копнени крак гасовода "Турски ток" прође кроз Србију, рекла је да се припремамо за евентуално прикључење том пројекту.

Како је рекла, постоји добра комуникација са том руском компанијом, а Влада "не чека скрштених руку" њихове инвестиционе одлуке.

"Јуче сам имала састанак са (министром Александром) Антићем и (Душаном) Бајатовићем о приоритетним пројектима. Имамо добру комуникацију са 'Гаспромом' и очекујемо инвестиционе одлуке. Имамо пројекат изградње гасне интерконекције до Бугарске и кренули смо у експропријацију и пројектовање, а до краја јуна ћемо имати и тачан инвестициони план за проширење Банатског двора", рекла је она.

Брнабићева је подсетила да је раст БДП-а у првом кварталу ове године износио 4,6 одсто у односу на исти период 2017. и нагласила да и по питању енергената треба да испратимо раст наше привреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво