Мировић: Трудићемо се да подстакнемо даље запошљавање у Бачкој Паланци

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на појачаном одржавању државног пута I Б реда бр. 12 из правца Футога до уласка у Бегеч, а потом боравио у радној посети општини Бачка Паланка, где је обишао погоне компаније "Нектар" и завршне радове на реконструкцији пута од Младенова до општине Бач, које финансира Управа за капитална улагања АП Војводине.

Након обиласка погона компаније "Нектар", председник Мировић изразио је задовољство што једна од водећих компанија у нашој земљи, која своје производе извози у преко 50 земаља, послује на територији АП Војводине и запошљава велики број радника са територије општине Бачка Паланка, наводи се у саопштењу.

Том приликом председник Мировић рекао је да ће Покрајинска влада покренути иницијативу да се током ове и наредне године направи пројекат и реконструише пут од Бегеча до Бачке Паланке и најавио да ће ураво то бити једна од тема заједничке седнице Покрајинске владе и Владе Републике Србије која ће бити одржана током јесени.

"На територији општине Бачка Паланка послују велике компаније које своју робу и производе транспортују у све крајеве наше земље, али и у иностранство, стога је је важно и за привреду, али и за грађане да се то питање покрене", рекао је Мировић.

Он је додао да је Бачка Паланка развијена општина, али да ће се Покрајинска влада и поред тога у будућности трудити да, кроз своје механизме, подстакне даље запошљавање житеља те општине.

"У Војводини имамо највећи степен раста запослености, имамо веома добре економске показатеље, а део заслуга за то припада и Покрајинској влади, зато што је новац из буџета у протекле две године усмераван на економски развој", навео је председник Мировић и истакао да су ти ефекти данас видљиви.

Председник Мировић присуствовао је конститутивној седници Социјално-економског савета Општине Бачка Паланка, који је основан са циљем развијања што бољих односа са привредницима. Том приликом, директор Развојне агенције Војводине, Никола Жежељ одржао је презентацију и представио програме које реализује та агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво