Нови Сад добио "Шeратон" хотел

Први "Шератон" хотел у Србији свечано је отворен у Новом Саду у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић и високих званица, представника МК Групе, пословне и политичке елите и медија.

Премијерка је поручила да је Србија постала пожељна дестинација за инвестирање, долазак страних туриста, а да је Нови Сад постао центар ИТ индустрије и креативности.

Она је на свечаном отварању хотела у власништву МК групе рекла и да подаци показују значајно повећање прилива иностраних туриста у протеклом периоду и да Србија неће бити земља јефтине радне снаге као ни јефтиног туризма.

"Као Србија јесмо почели од малог, од онога што смо имали, од лоше инфраструктуре и недовољних капацитета. Сада већ можемо да кажемо да је та фаза иза нас и да Србија неће бити земља јефтине радне снаге ни јефтиног туризма. Србија је постала пожељно место у које вреди доћи и које треба видети и осетити", рекла је премијерка.

Захваљујућио разноврсним и културним и забавним садржајима Нови Сад се каже она, показао као "премијум сити брејк" дестинација у коју туристи долазе током читаве године.

"Улагање у туризам ће добити посебан значај када Нови Сад 2019. године понесе епитет Европске престонице младих и 2012. године Европске престонице културе. Истовремено, Нови Сад је већ данас седиште ИТ индустрије Србије али и седиште креативности", каже премијерка.

Додаје и да је Нови Сад до сада имао ограничене смештајне капацитете, посебно високе категорије, па ће отаварање "Шератона" умногоме допринети граду и његовој привреди.

"На јесен ће бити отворен и креативни хаб у некадашњој Свилари а заједно развијамо комплетну креативну четврт у крају познатом као Кинеска четврт да би све било заокружено и добило пуну међународну промоцију 2024. године када ће Нови Сад бити европска престоница културе", рекла је Брнабићева.

"Нови Сад је озбиљно подигао лествицу за остатак Србије, укључујујуцћи Београд", рекла је премијерка.

Подсећа да је Србију за прва три месеца ове године посетило више од 580.000 туриста што је за 11 одсто више него у исто време прошле године а девизни прилив од туризма износи 229 милиона евра што је више за око 12 посто него у истом периоду прошле године.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је велики значај отварања "Шератон" хотела за Нови Сад у развоју туризма и града у тој области, додајући да је јавни интерес да приватни "инвеститори имају све могућности да инвестирају и да тиме развијају ову средину али и целу државу".

"Нови Сад је дуго година чекао да добије хотел овакве категорије и оваквих капацитета. Дуго година је неко закомпликовао изградњу овог објекта, али важно је да постоје постоји воља и сагласје и општи интерес", каже Вучевић.

У прилог томе да је одлука МК компаније да отвори хотел била добра он наводи да Нови Сад у првом тромесечју 2018. године има 36,6 одсто више ноћења него у исто време прошле године, а од тога је 40 одсто страних туриста.

"Шератон не долази било где, али ни Нови Сад није било шта", рекао је Вучевић.

Премијер Покрајинске владе Игор Мировић каже да бренд "Шератон" кроз овај објекат помаже укупном развоју Новог Сада и Војводине.

Искористио је прилику да саопшти и да је покрајинска влада набавила један важан апарат за потребе дечје болнице у Новом Саду који ће бити у функцији средином лета.

"И да подсетим да је МК за пратећу опрему донирала, отварањем овог хотела, осам милона динара", рекао је Мировић.

Шератон је иначе своја врата отворио за госте хотела почетком марта ове године, чиме је Нови Сад добио први интернационални хотелски бренд у који је уложено скоро 15 милиона евра, а посао у овом хотелу са четири звездице добило је 120 радника.

Хотел послује под франшизом једног од најпознатијих хотелских корпорација у свету - "Marriot International" и инвестиција је МК Групе.

Смештен је у ширем центру Новог Сада, у близини новосадског Сајма и простире се на 13.000 квадратних метара, има 150 соба, од чега девет апартмана, један председнички апартман, седам конференцијских сала, спа...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво