Ројтерс: Малог чека даља стабилизација српских финансија

Британска агенција "Ројтерс" пренела је вест да је досадашњи градоначелник Београда Синиша Мали изабран у Скупштини Србије за министра финансија, уз оцену да ће, на новој функцији, морати да прионе на даљу стабилизацију српских финансија.

"Као министар финансија, Мали ће морати да се лати посла у циљу даље стабилизације српских финансија, укључујући повећање пензија и плата у јавном сектору ове и наредне године, као и приватизацију преостале државне својине, као што је РТБ Бор", оцењује Ројтерс, у извештају из Београда.

Нови министар финансија ће, наводи британска агенција, морати и да примени нови нефинансијски аранжман Србије са Међународним монетарим фондом (ММФ).

Ројтерс указује да је Мали близак сарадник и пријатељ председника Србије Александра Вучића, те да је, како се наводи, био председник компанија у државном власништву, међу којима су Комерцијална банка и "Ер Србија".

"Српски парламент је данас потврдио Синишу Малог као министра финансија, упркос питањима опозиције у вези са његовом компетентношћу да води државне финансије", наводи Ројтерс.

Британска агенција преноси и да је за избор Малог на место министра финансија, након што је Душан Вујовић раније овог месеца поднео оставку на ту функцију из личних разлога, данас гласало 155 посланика 250-чланог парламента, док је 30 гласало против.

број коментара 0 пошаљи коментар