Мировић: Ускоро ребаланс буџета, више новца пољопривреди

До краја идуће седмице биће завршен предлог ребаланса покрајинског буџета, а одлука о ребаласну би могла да буде усвојена између 10. и 15. јуна, најавио је председник Владе Војводине Игор Мировић. Уручио је уговоре представницима локалних самоуправа за пројекте у пољопривреди.

Игор Мировић је најавио да је у јуну планирано усвајање ребаланса покрајинског буџета за 2018. и да ће знатна средства бити издвојена за пољопривреду и њен развој.

"Новац не трошимо узалуд већ га улажемо у пројекте и у развојне тачке за које знамо да ће новац вратити у буџет и које могу да врате профит", рекао је Мировић.

Како је најавио, до краја идуће седмице биће завршен предлог ребаланса буџета за 2018. годину, а одлука о ребаласну могла да буде усвојена између 10. и 15. јуна.

Мировић је истакао да ће ребалансом бити омогућена знатна финансијска средства за пољопривреду.

"Међутим, има и лоших ствари за које смо сви помало одговорни а то је слаба накнада наплате закупа пољопривредног земљишта и то ћемо морати да променимо", рекао је Мировић.

Уговори локалним самоуправама за пројекте у пољопривреди

Председник Покрајинске владе је уручио уговоре представницима јединица локалних самоуправа за пројекте у области пољопривреде за које је конкурсе расписао Покрајински секретеријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Мировић је навео да је у последње две године фокус Покрајинске владе усмерен на привредни и економски развој и да се захваљујући томе осећа и бржи пољопривредни развој.

Навео је да је покрајински буџет од 2016. до данас увећан за готово осам милијарди, те да је Покрајинска влада настојала да новац усмери на велике развојне пројекте.

"Радимо на великом броју локација када је у питању ревитализација наше каналске мреже. Надам се да ћемо успети да створимо услове за наводњавање и одводњавање пољопривредних површина што је стратешки циљ у будућности. То ћемо у наредном периоду радити са значајнијим средствима", рекао је Мировић.

број коментара 0 пошаљи коментар