"Огроман потенцијал за сарадњу са Русијом у области дигиталне економије"

Србија и Русија ће се у следећем периоду потрудити да подигну ниво економских односа у области дигитализације и иновација, а резултати ће се видети врло брзо, изјавио je Ненад Поповић током економског форума у Санкт Петербургу.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић сусрео се током Међународног економског форума у Санкт Петербургу (СПИЕФ) са три члана нове руске владе - министром финансија Антоном Силуановим, потпредседницом владе Русије Татјаном Голиковом, као и са министром економије Максимом Орешкином.

Поповић је навео да Србија већ дуже време сарађује са руским министарством економије, као и да је неколико великих руских ИТ компанија дошло у Србију, али да је потенцијал за сарадњу огроман.

"Оценили смо да су потенцијали за сарадњу у области дигиталне економије између Србије и Русије огромни, како за једну, тако и за другу страну. У следећем периоду ћемо се потрудити да још подигнемо ниво економских односа у области дигитализације и иновација и сигуран сам да ћемо резултате видети врло брзо", рекао је Поповић.

Поповић је руског министра економије Максима Орешкина позвао да до краја године посети Србију, како би поделио скуства Русије везана за економски развој.

Министри ће разменити искуства и разговарати о конкретизацији свих елемената који су важни за подизање индустрије, са нарочитим освртом на дигиталну економију и дигитализацију индустрије.

Изградња економије поверења главна тема форума

Међународни економски форум СПИЕФ 2018 завршава се сутра, а главна тема форума је "Изградња економије поверења", у оквиру које ће учесници и гости форума из целог света моћи да дискутују о највећим изазовима са којима се глобална пословна заједница сусреће данас, као и да идентификују потенцијале економског раста.

Програмом Форума је, до сада, предвиђено више од 90 догађаја, као што су радионице, панел дискусије, пословни дијалози, тематски радни доручци, телевизијске дебате...

СПИЕФ 2018 ће бити и домаћин Регионалног консалтинг форума приватног сектора групе Бизнис 20 (Б20), који ће окупити представнике аргентинског председништва у Б20, глобалне пословне лидере и челнике међународних организација.

Они ће се фокусирати на утврђивање прелиминарних препорука за лидере Групе 20 у оквиру припрема за 30. самит који ће се одржати у Буенос Ајресу од 30. новембра до 1. децембра 2018.

Овогодишњи, 22. по реду СПИЕФ, биће закључен одржавањем Омладинског економског форума, сходно указу председника Руске Федерације о организовању трајне омладинске платформе на санктпетербуршком економском форуму.

Указ председника је достављен организатору Форума, Федералној агенцији за младе (Росмолодеж) и јавној асоцијацији Опора Росија, која окупља власнике и менаџере малих и средњих предузећа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара