Брнабић и Сринивасан о будућим плановима "Тафе"

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са главном извршном директорком индијске компаније за производњу трактора и машина за пољопривреду "Тафе" Маликом Сринивасан о плановима те компаније у наредном периоду, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Малика Сринивасан је упознала Ану Брнабић са плановима и припремама за производњу унапређених модела трактора са Еуро 3 мотором, истичући да је први такав модел већ представљен на прошлонедељном Пољопривредном сајму у Новом Саду.

Нагласила је да ће компанија првенствено бити фокусирана на производњу механизације намењену малим газдинствима.

Истакла је да је заинтересована за сарадњу са Владом Србије како би се таквим газдинствима олакшала куповина механизације.

Брнабићева је рекла да је Влада Србије већ припремила кредитну подршку за пољопривреднике за куповину трактора, а да је у плану и Гарантни фонд за произвођаче воћа и поврћа за набавку механизације.

Директорка компаније "Тафе" је истакла да компанија планира и вишемилионске инвестиције у производне погоне у Србији.

Према њеним речима, циљ компаније је да се у наредних пет година производи 5.000 трактора годишње у Србији, док би се по испуњавању свих неопходних услова изашло и на тржиште Руске Федерације.

Премијерка је рекла да ће Влада Србије пружити сву неопходну помоћ и подршку руководству компаније, како би се што лакше реализовали планови за наредни период.

Компанија "Тафе" је у априлу ове године, за око 66 милиона динара, купила правно лице, односно жиг ИМТ, погон у Јарковцу код Сечња и технолошке цртеже.

Малика Сринивасан, која је на Форбсовој листи 2017. године заузела 63. место међу 100 најбогатијих људи у Индији, до сада је више пута посетила Србију.

Састанку је присуствовао и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи