"Српска пољопривреда на правом путу"

Коначно имамо системски приступ у развоју пољопривреде, на правом смо путу али ћемо и даље морати да улажемо много, рекла је премијерка Србије Ана Брнабић у посети Сајму пољопривреде у Новом Саду.

Ана Брнабић је навела је да су два кључна проблема којима је потребни пружити посебну пажњу јесте прехрамбена индустрија која, како каже, не даје довољан допринос нашем БДП-у.

"Може чак и убудуће да има негативан утицај на наш БДП. То је недопустиво и то морамо у будућности да мењамо", рекла је Брнабићева. 

Додаје да треба радити на већем улагању у младе пољопривреднике.

"То је оно на чему ћемо свакако наставити да радимо и као републичка Влада и као покрајинска влада", рекла је премијерка.

Како је рекла, добро је што се Нови Сад и Војводина и Србија позиционирају као један од центара европске пољопривреде. 

"Мислим да Министарство пољопривреде има јако добру стратегију", оценила је Брнабићева.

Премијерка је обишла и штандове страних инвеститора и најавила да ће убудуће радити на довођењу још висе инвеститора из иностранства.

Такође је поменула да је са ММФ-ом разговарала о новом аранжману нагласивши да се полако приближавамо документу који ће бити наш нови аранжман и да то можемо да очекујемо у току овог лета.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић нагласио је да Влада Војводине као и Влада Србије учествује активно и ради на побољшању услова у привреди.

"Компаније из висе од 60 земаља присутне су на новосадском сајму и то најбоље говори о томе каква је данас наша пољопривреда, говори о напорима које Влада Републике Србије, надлежно министарство али и сви други па и Покрајинска влада удружено чине на томе да се услови у пољопривреди побољшају", рекао је Мировић.

Истакао је веома добру сарадњу коју Покрајинска влада и њен ресорни секретеријат за пољопривреду има са Министарством пољопривреде. 

"Радимо заједно и на решавању питања инвестиција у области наводњавања, на довођењу инвеститора у тој области, имамо дефинисане развојне мере које су компатибилне и које се надопуњују, имамо све елементе који нам указују на оптимизам у овој области и сада је вазно да овај процеш не сме да стане и да тај тренд наставимо и наредних година", рекао је Мировић.

Заједно са Брнабићевом и Мировићем, Новосадски сајам пољопривреде обишли су и министар пољопривреде Бранислав Недимовић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво