Брнабићева и Руф: Реформе дале резултате, треба их наставити

Председница Владе Ана Брнабић и делегација Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф Мисије Џејмс Руф, сагласили су се да су реформе претходне три године дале добре резултате, због чега је важно наставити структурне реформе и током 2019. године и тако обезбедити даљи раст БДП-а.

ММФ је задовољан трендом у српској економији, као и тиме да постоји висок степен сагласности са Владом Србије када је реч о реформама које треба спровести и у наредном периоду, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Председница Владе рекла је да је први квартал био изузетно добар. 

Брнабићева је истакла да Влада наставља да ради као и до сада и да нема простора за опуштање, како би се постигли жељени резултати у овој години.

Нагласила је да се разговара и о плановима за 2019. годину, јер је циљ Владе да се постигне одржив и димамичан економски раст.

Премијерка Брнабић и шеф Мисије ММФ-а Руф разговарали су о расту плата и пензија. 

Председница Владе нагласила је да ће се висина новог повећања разматрати у складу са растом БДП-а и постигнутим економским резултатима. 

Посебан акценат током разговора стављен је на мапирање радних места и утврђивање коефицијената запослених, на чему ради Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Руф је истакао да је за ММФ нови систем плата веома важна реформа и да Влада Србије за то има њихову пуну подршку, као и да је за реализацију тог посла неопходна пуна сарадња и размена информација свих релевантних институција.

Брнабићева је обећала да ће се на том послу радити максималном брзином и да је сада фокус управо на томе – завршетку мапирања радних места и израда коефицијената, за шта је Министарство државне управе и локалне самоуправе већ припремило нацрт закона. 

На састанку је било речи и о важности јавних инвестиција, обезбеђивању фискалне стабилности, реформи јавних предузећа и пореској политици, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара