Коридори и Светска банка ангажују експерте за Грделицу

"Коридори Србије", заједно са Светском банком, ангажоваће посебан експертски тим за радове у Грделичкој клисури како би се тај грађевински пројекат завршио у року.

Да би се део Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, као један од најзахтевних грађевинских пројеката у овом делу Европе, завршио у прописаним роковима, најбољем квалитету и у складу са свим безбедносним стандардима, "Коридори Србије" заједно са Светском банком договорили су се о ангажовању посебног експертског тима који има велико искуство у санацији косина и потенцијалних клизишта, истиче се у саопштењу.

Како наводе "Коридори Србије", тим ће предводити професор Маринос Скемпас, грађевински инжењер и експерт Светске банке за проблеме косина.

"Тим ће у најкраћем временском року предложити техничка, технолошка и пројектна решења која ће обезбедити пре свега, стабилност свих косина у Грделичкој клисури, а тиме гарантовати како безбедност саобраћаја, тако и самог објекта ауто-пута као добра у јавној употреби", поручују из Коридора. 

"Коридори Србије" и поред претходно спроведених геолошких истраживања у сарадњи са Светском банком, желе да обезбеде највећи могући квалитет радова на Коридору 10, као најзначајнијој саобраћајници у Србији која ће додатно допринети економском развоју Србије, наводи се у саопштењу.

број коментара 13 Пошаљи коментар
(среда, 16. мај 2018, 22:28) - Leko [нерегистровани]

Inzenjeri

Ima dobrih inzenjera, samo sto nema ko da ih pozove da rese problem. Uvek je lakse zvati strance, nemamo poverenja u nase strucnjake, nazalost takvi smo.

(среда, 16. мај 2018, 22:17) - anonymous [нерегистровани]

Titov

auto put bratsva i jedinstva kroz Grdelicku klisuru je pravljen rucno pa se nikada nije srusilo nijedno brdo!

(среда, 16. мај 2018, 22:12) - anonymous [нерегистровани]

Ljudi kako ne razumete

Nije problem u strucnjacima, Srbija i pored odlaska strucnog kadra u inostranstvo i dalje ima eminentne strucnjake u svim oblastima, pa i u gradjevini. Nego je problem to sto svetskoj banci treba da se vrate dugovi. Ako ne u novcu, onda u naturi. Ko razume, shvatice.

(среда, 16. мај 2018, 22:10) - Zozo [нерегистровани]

Rok

Rok za zavrsetak radova je 28.05.2018. Probice ga vec je sigurno

(среда, 16. мај 2018, 20:43) - anonymous [нерегистровани]

Da nije opet

pukla neka betonirana kosina?? I da pitam, a kada je to rok za završetak radova u Grdelici!!

(среда, 16. мај 2018, 20:25) - anonymous [нерегистровани]

E nasa draga...

...Gospodjo Ministarka....

(среда, 16. мај 2018, 20:19) - anonymous [нерегистровани]

Nema tu neke posebne filozofije

Jednostavno treba ukloniti sve kosine podlozne klizanju. To je jedini lek i jedina moguca sanacija. To ce i eksperti reci. Inace to je tempirana bomba koja ceka svoj trenutak... Jednostavno, "bombu" treba ukloniti. Znam neko ce reci: Pa to su citava brda. Da tako je, nazalost ali samo tako se problem moze resiti.

(среда, 16. мај 2018, 18:06) - Dragan [нерегистровани]

Najzad

Ovo je bilo jedino resenje. Osipanje kadrova, nedostatak projekata i negativna selekcija je dovela do toga da nazalost strucnog kadra vise nema u Srbiji.

(среда, 16. мај 2018, 17:29) - anonymous [нерегистровани]

Немамо људе за бацање али имамо стране експерте

И после се питамо где су проћердали 10 милијарди еура нових задужења. Сви стручњаци у Србији ништа не разумеју, него су потребни експерти који се плаћају и шаком и капом. И онда се чуде што сви што су стручни одлазе.

(среда, 16. мај 2018, 17:21) - anonymous [нерегистровани]

Sta te cudi

Sta te cudi kad je tu samo partijski kadar? Tu nema strucnjaka. Zato i moraju da plate nekog uz inostranstva. Nasi strucnjaci su na zapadu.