Коридори и Светска банка ангажују експерте за Грделицу

"Коридори Србије", заједно са Светском банком, ангажоваће посебан експертски тим за радове у Грделичкој клисури како би се тај грађевински пројекат завршио у року.

Да би се део Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, као један од најзахтевних грађевинских пројеката у овом делу Европе, завршио у прописаним роковима, најбољем квалитету и у складу са свим безбедносним стандардима, "Коридори Србије" заједно са Светском банком договорили су се о ангажовању посебног експертског тима који има велико искуство у санацији косина и потенцијалних клизишта, истиче се у саопштењу.

Како наводе "Коридори Србије", тим ће предводити професор Маринос Скемпас, грађевински инжењер и експерт Светске банке за проблеме косина.

"Тим ће у најкраћем временском року предложити техничка, технолошка и пројектна решења која ће обезбедити пре свега, стабилност свих косина у Грделичкој клисури, а тиме гарантовати како безбедност саобраћаја, тако и самог објекта ауто-пута као добра у јавној употреби", поручују из Коридора. 

"Коридори Србије" и поред претходно спроведених геолошких истраживања у сарадњи са Светском банком, желе да обезбеде највећи могући квалитет радова на Коридору 10, као најзначајнијој саобраћајници у Србији која ће додатно допринети економском развоју Србије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво