Врање, Ниш и Краљево припремили локације за јефтине станове

Без ранг листа и по нижим каматама. Док се о Закону још расправља, Врање, Ниш и Краљево припремили су локације за јефтине станове. У тим градовима градња станова за припаднике снага безбедности почиње крајем лета, када се заврше тендерске процедуре. У Србији око 30.000 полицајаца и војника нема решено стамбено питање. У анкети се њих 18.905 изјаснило да су заинтересовани за куповину тих станова.

Један од заинтересованих је и полицајац Владимир Марковић. Живи са супругом и двоје деце, завршио је Полицијску академију, ради од 2008. године.

"Цена квадрата стана није висока и искрено се надам да ће услови приликом куповине бити повољни, како би могао у најкраћем могућем року да ја то исплатим", каже Владимир Марковић. 

Августа креће изградња првих 190 станова, на земљишту у власништву града Врања, са вртићем и школом у близини. Насеље је инфраструктурно опремљено.

"Оно што је надлежности локалне самоуправе је да доведе инфраструктуру до саме грађевинске линије, до локације, ми имамо један мањи део који морамо да урадимо и већ смо ушли у процес пројектовања", каже Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

Краљево је одредило локацију, Воћареве ливаде. У фазама градиће 900 станова, предстоји уређење инфраструктуре. Планирају и тржни центар, школу, амбуланту.

"Инфраструктурно ћемо опремити овај простор. Биће потребно готово 200 милиона динара, али како држава буде фазно градила станове тако ће и град, уз помоћ државе фазно уређивати", каже Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Нишки безбедњаци могу да очекују почетак градње од 25. септембра. Биће 200 станова, од око 500 евра по квадрату, у насељу Стеван Синђелић.

"Оно што као град имамо обавезу то је изградња недостајуће инфраструктуре до парцеле, оносно до плаца где ће се градити станови, то подразумева изградњу улица, довођење топловода, воду, канализацију, колектор", каже Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

Врање и Ниш припремају још локација за градњу, за другу фазу. У Врању је току израда идејног пројекта. Ниш ће добити још 2.200 станова изнад Пантелејске касарне, а поред станова градиће и школу, вртић и булевар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво