До 2020. првих 1.578 станова, цена 500 евра по квадрату

Станови који ће се градити на основу закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике служби безбедности градиће се у Врању, Краљеву, Нишу, Крагујевцу, Београду и Новом Саду, а цена ће бити највише 500 евра по квадрату.

У првој фази реализације пројекта изградње јефтиних станова за припаднике снага безбедности до 2020, чија је вредност процењена на 64,35 милиона евра, биће изграђено укупно 1.578 станова, и то 190 станова у Врању, 188 у Нишу, по 200 у Краљеву и Крагујевцу и по 400 станова у Београду и Новом Саду.

Први радови, по спровођењу избора најповољнијег извођача и надзора, очекују се крајем августа, и то у Врању и Нишу, саопштено је из кабинета потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић поводом разматрања у парламенту Предлога закона о посебним условима за изградњу станова за припаднике снага безбедности.

Краљево такође има спремну локација за градњу, док у Београду није било могуће усвојити плански документ истовремено с другим локалним самоуправама због одржавања избора за одборнике градске скупштине.

Станови ће се градити у типским стамбеним зградама, а у понуди ће бити гарсоњере, као и станови са једном, две, три и четири собе.

Површина ових станова кретаће се од максимална 32 квадрата за гарсоњере, до 92 квадрата за четворособне станове.

Изградња станова у складу са законом о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности омогућиће да се реши највећи број нерешених стамбених потреба запослених у службама безбедности који деценијама нису успели да реше своје стамбено питање и представља јавни интерес Србије.

Реализација пројекта изградње јефтиних станова позитивно ће утицати и на раст бруто домаћег производа (БДП) у области грађевинарства, на упошљавање домаће грађевинске индустрије, као и на повећање запослености, с обзиром на то да закон дефинише обавезно учешће домаћих фирми.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 16. мај 2018, 15:24)
Dragan [нерегистровани]

Nisu to stanovi od 500e po kvadratu

To su stanovi za koje ce drzava (tj. svi mi gradjani) donirati ostatak do pune cene kvadrata.