Ремонт завршен, покренута производња у "Петрохемији"

Производња у ХИП-Петрохемији поново је покренута после једномесечних ремонтних активности, саопштено је из тог предузећа. Све петрохемијске фабрике раде стабилно и према оперативном плану производње.

Производња у ХИП-Петрохемији поново је покренута после једномесечних ремонтних активности, саопштено је данас из тог предузећа.

Како се прецизира у саопштењу, стартом фабрика Етилен, а након тога и покретањем фабрике Полиетилена високе густине (ПЕВГ) и Полетилена ниске густине (ПЕНГ), крајем прошле седмице је почела производња робе намењене продаји на страном и домаћем тржишту.

Миша Булајић, извршни директор Функције производње и техничке подршке у "ХИП-Петрохемији", каже да су током протеклих месец дана реализоване ремонтне активности на процесној опреми у петрохемијским фабрикама у Панчеву.

"Успешно је реализовано неколико инвестиционих пројеката у циљу побољшања енергетске ефикасности производње и смањења трошкова производње, међу којима су радови на измењивачу топлоте Т-15 и резервоару ТК-1101 А у Етилену, замена врха бакље и пуштање у рад алармно-блокадног система котлова у овој фабрици", прецизирао је он.

Реконструисан је, како додаје, и цевовод базена за егализацију у Фабрици за обраду вода и обављена санација, чишћење и остале интервенције на процесној опреми у ПЕВГ-у, ПЕНГ-у и Енергетици.

"Завршетак ремонта у Фабрици синтетичког каучука у Елемиру очекује се 25. маја", навео је Булајић.

Обнављање производње у "ХИП-Петрохемији" протекло је уз поштовање прописаних безбедносних мера и у складу са важећим процедурама компаније и стандардима квалитета заштите радне и животне средине, поручују из тог панчевачког предузећа.

број коментара 0 пошаљи коментар