Михајловићева и амбасадор Египта о директном лету Београд–Каиро

Потпредседница Владе Зорана Михајловић и амбасадор Египта Амр Алгувејли разговарали су о сарадњи две земље у областима саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, а египатски амбасадор је приметио да постоји потреба за успостављањем директног лета између Београда и Каира.

С обзиром на повећан број српских туриста у Египту, Амр Алгувејли је рекао да би директни летови били корисни, те да би приближили "две важне тачке за повезивање Балкана и афричког континента".

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре истакла је да постоји отворен простор за унапређење сарадње између две земље управо у тим областима, а имајући у виду велики број пројеката које Србија реализује или планира да реализује.

Амбасадор је подсетио на дугу традицију односа две земље што сматра добром основом за даље унапређење билатералне сарадње.

Разговарано је и о могућностима за размену искустава у области водног саобраћаја, пре свега кад је реч о туризму, те о учешћу египатских грађевинских компанија на сајамским манифестацијама у Србији.

Михајловићева је амбасадору као поклон уручила ћилим, рад жена са села, чланица Етно-мреже. 

То је, иначе, редовна пракса потпредседнице Владе, која страним званичницима с којима се састаје поклања ручне радове настале у оквиру акције "Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима", а коју Координационо тело за родну равноправност реализује у сарадњи са Етно-мрежом и НАЛЕД-ом.

број коментара 0 пошаљи коментар