Грчки викенд у Београду

Уочи летње сезоне, грчки туристички радници долазе у Београд да нас позову на обалу неког од њихова три мора. Грчки викенд у Београду полако постаје традиционална манифестација.

Бузуки, сиртаки, укуси и мириси Медитерана на Тргу Републике. Кад засвира грчка музика, ноге саме играју. Грађани Србије воле Грчку, а и Грци воле да дођу код нас, највише за Нову годину и првомајске празнике.

"Нама братска земља, православна земља која нам је помагала кад нам је било најтеже. Волим да летујем у Грчкој, волела бих да живим у Грчкој. Све везано за Грчку мени је фантастично", кажу  посетиоци штанда.

Центар Београда као велики плесни подијум. Јавни час сиртакија.

Јоргос Панагопулос из Туристичке регије Источне Македоније и Тракије студирао је у Београду. Каже да су га колеге звале Јоца и да се у Србији осећа као код куће.

"Ми смо слични као народ, волимо се, имамо исте навике, исту веру", прича Јоргос. 

"Грци и Срби имају чврсте везе. Волимо вас као туристе и драго ми је што сте у нашој регији ви најбројнији гости", каже Николау Милтос из туристичке регија Халкидики.

Око 900 хиљада туриста из наше земље, сваке године летује у Грчкој. Грчки викенд у Београду је лепа увертира за дуго, топло лето пред нама.

Манифестација траје и сутра од 14 до 22.30 на Тргу Републике. 

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 13. мај 2018, 09:58)
anonymous [нерегистровани]

Dzabe vam trud Grci

kad Srbi vise vole hrvatsko more sto su vec mnogo puta dokazali i pored hrvatske "ljubaznosti" prema S
rbima narocito kad cuju ekavicu.Srbi znaju da ste vi njihovi dokazani prijatelji, ali oni vise vole svoje dokazane neprijatelje te ce i ovoga ljeta vecina Srba otici na ljetovanje tamo u njihovu lijepu ...