Камен темељац за опремање индустријске зоне у Прешеву

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић положио је у Прешеву, заједно са председником те општине Шћипримом Арифијем, камен темељац за изградњу комплетно инфраструктурно опремљене саобраћајнице у индустријској зони у Прешеву.

Пројекат вредан 28,8 милиона динара у партнерству финансирају Министарство привреде и општина Прешево, од чега је учешће Министарства 14,22 милиона.

Стевановић је указао да је 2016. завршен заједнички пројекат изградње инфраструктурне инсталације у тој индустријској зони, вредан 12,5 милиона динара, а данас се свечано обележава наставак партнерског улагања у зони у Прешеву.

"На овом простору ће се обезбедити основна инфраструктура, довешће се вода, оптика, струја. Прешево ће по завршетку овог пројекта, и осталих које реализујемо са локалном самоуправом, бити атрактивније за инвеститоре", истакао је Стевановић. 

Додао је да је лично поносан и што ће се, кроз један од програма Министарства привреде, у Прешеву суфинансирати и реконструкција основне школе "Дитуриа" у овој општини. Вредност тог пројекта је, наводи, 32 милиона динара, а Министарство привреде ће учествовати са нешто више од 13 милиона, док ће остатак финансирати локална самоуправа.

Стевановић је додао и да ће Министарство суфинансирати и израду пројектно техничку документацију за трансфер станицу за чврсти отпад износом од 2,5 милиона динара.

Сви ти пројекти су, истиче Стевановић, део политике Владе Србије да се озбиљно позабави југом земље.

"Циљ нам је да све општине на југу Србије, по реализацији пројеката буду атрактивније инвеститорима. Раст привреде и економија - то су теме којима желимо да се бавимо и мислим да ћемо много урадити за грађане Прешева. Нема више простора за теме око којих не можемо да се договоримо, ово су животне ствари, будућност и перспектива и јако сам поносан на локално руководство које разуме и прати политику Владе Србије", рекао је Стевановић.

Арифи: Дан радости за Прешево 

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи захвалио је Влади Србије, Министарству привреде и државном секретару Стевановићу, истичући да је данас за ту општину дан радости, јер је пројекат изградње индустријске зоне започет пре 11 година.

"За нас се ова Одисеја од 10-ак година овом приликом завршава. Ускоро ћемо имати комплетну инфраструктуру која ће бити на располагању локалном бизнису, са којим смо већ у преговорима. Овако стварамо економску перспктиву за младе", рекао је он.

Арифи је рекао да је индустријска зона пројекат за добробит грађана и да је то резултат разумевања са Владом Србије на терену.

"Можемо свашта да критикујемо, али треба да будемо и такви јунаци да похвалимо оно што је добро и то утиче на живот наших грађана", рекао је он.

Стевановић и Арифи су након полагања камена темељца обишли и фабрику Солид у Прешеву, која ће у наредних годину дана запошљавати око 200 људи из те општине.

Стевановић је навео да је фабрика отворена у хали која је припадала фирми која је у стечају, и да је резултат заједничког труда државе и локалне самоуправе, али и стрпљења инвеститора.

"Држава ће подржати ову фабрику, јер би овде требало да ради око 200 људи, да добијају плату и живе пристојан живот", рекао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво