Награде за креативност старт-ап предузетницима

Предузетнички тимови "Бустовски" и "Мечдеј стикерс" показали су највећу креативност у изради својих пословних идеја, иновативност, као и стратешки приступ развоју производа, поделивши новчану награду од 20.000 евра, у оквиру другог МТС старт-ап убрзања.

Сви предлози имају тржишну вредност, тако да ће их "Телеком" на неки начин користити у будућности. Ипак, издвојила су се два решења која су показала највећи напредак од почетка рада Старт-ап академије и која имају највише изгледа да постану одржив технички производ.

"Наш производ су мобилне апликације са фотостикерима. Имамо већ једну актуелну ‘Моја бебушка' за маме и бебе а оно начему тренутно радимо су стикери за навијаче и први пут ћемо да тестирамо нашу идеју пред светско првенство", каже Вера и Милош Стевановић из "Мечдеј стикерса".

"Ми у ствари дигитализујемо једну јако важну функцију а то је функција управљања малопродајом. Очекујем резултате из 21. века, а радимо ствари из 20. века и дошао је моменат да се ствари дигитализују", истиче Биљана Ждрале из старт-апа "Бустовски".

Ову награду додељује "Телеком Србија" најбољим полазницима Старт-ап академије, која већ више од шест година окупља, помаже и образује домаће старт-ап предузетнике.

"Овакви пројекти и овакви програми имају јако велику важност, јер нас у ствари, мењају. Наш менторки рад и познавање тржишта њима може да помогне, а ми свакако добијамо нове, свеже идеје које подржавамо", рекао је Милан Симић, извршни директор "Телекома Србије" за ИТ подршку и ИЦТ сервисе.

Осим новчане награде, добитницима је обезбеђена менторска подршка и бесплатни сервиси неопходни за развој дигиталних производа – МТС оптички приступ интернету и cloud сервер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво