"Влада дала сагласност за продужење уговора радницима нишког аеродрома"

Премијерка Ана Брнабић потврдила је да је владина Комисија дала сагласност за продужење уговора за 35 запослених нишког аеродрома, те да јој није јасно како управа Аеродрома "Константин Велики" није информисана о томе.

"Владина Комисија дала је одобрење прошле недеље. Нисам сигурна како управа није информисана. Јуче смо потврдили да је таква одлука донета", рекла је Брнабићева одговарајући на питање новинара како је могуће да сагласност није стигла.

"Да постоји е-управа добили би је одмах, а овако путује у папиру", приметила је премијерка и поновила да је "Комисија, без даљењег, донела одлуку", и то позитивну.

Како је Танјуг јуче известио, Комисија је ту сагласност дала на седници у петак 27. априла.

Удружење Национална коалиција за децентрализацију (НКД) јуче је саопштила да је 35 запослених на нишком аеродрому остало без посла, јер Влада Србије није дала сагласност за продужење њихових уговора, што су демантовали у влади.

НКД се иначе позвало на тврдње радника ЈП Аеродром да је пословодство аеродрома на време упутило захтев градским властима, али недостају информације о томе да ли је тај захтев, у складу са процедуром, прослеђен Влади Србије.

Из Кабинета нишког градоначелника саопштили су у међувремену да је реч о оним радницима који "прекорачују законски лимит од 10 одсто од укупног броја запослених на неодређено време" и за које је Комисија Владе Србије и раније, у више наврата, давала сагласност за продужење уговора.

"Град Ниш уз помоћ Владе Србије уложио је огромне напоре да се успостави ваздушни саобраћај на нишком аеродрому па чуди, а још више забрињава, покушај да се на овакав начин, који највише штети запосленима и самом ЈП Аеродром Константин Велики, обмане јавност и уносе беспотребна сумња да ће 36 породица остати без егзистенције и да ће функционисање овог ЈП бити доведено у питање", наведено је у саопштењу.

"Није реч о новом запошљавању" 

Огласио се и нишки аеродром који је саопштио да ће продужити уговоре о раду за 35 радника, којима је уговор истекао 30. априла ове године, чим Град Ниш данас достави одобрење Комисије Владе Србије.

"Још увек нам није стигло одобрење Комисије Владе Србије, али очекујемо да се то сваког тренутка деси, тачније, да нам Град Ниш то достави као формални подносилац захтева", кажу на Аеродрому.

Напомињу да су сви ови запослени носиоци одређених лиценци и сертификата зависно од врсте радног места, те да се не ради о "новом запошљавању" како се то писало у неким медијима.

"Ради се о радницима на одређено време, тачније, о ангажовању већег броја радника од законом прописаних 10 процената у односу на број радника на неодређено време. Због екстремно великог повећања обима пословања већ скоро годину дана Аеродром, уз сагласност Града Ниша и Комисије Владе Србије ангажује већи број радника на одређено време од законом прописаног процента", наводе са нишког аеродрома.

број коментара 12 пошаљи коментар
(петак, 04. мај 2018, 21:03)
anonymous [нерегистровани]

Dokaz

Dokaz da vlada misli o svima i nece ostaviti ljude na ulici.

(петак, 04. мај 2018, 20:53)
Lola [нерегистровани]

"Влада дала сагласност за продужење уговора радницима нишког аеродрома"

Dokaz da Vlada brine o svojim gradjanima!

(петак, 04. мај 2018, 19:08)
Ljubisa [нерегистровани]

Влада

Vlada na celu sa premijerkom Brnabic je i ovim potezom ukazala da su svi gradjani podjednako bitni .

(петак, 04. мај 2018, 15:44)
anonymous [нерегистровани]

Kole

Neki pokušavaju da veštački naprave probleme. Ugovori su produženi.

(петак, 04. мај 2018, 15:11)
anonymous [нерегистровани]

aerodrum

Vlada RS nece dozvoliti da radnic Niskog aerodroma ostanu bez posla

(петак, 04. мај 2018, 14:15)
anonymous [нерегистровани]

sale

Tako je i najbolje da clanice EU budu neutralne po pitanju nezavisnosti Kosova,

(петак, 04. мај 2018, 13:49)
Vedrana [нерегистровани]

Radnici u Nisu

Vlada RS nece dozvoliti da radnic Niskog aerodroma ostanu bez posla, svakako to pokazuje i cinjenica da vlada iz budzeta Srbije pruza finansijsku pomoc Niskom aerodromu.

(петак, 04. мај 2018, 13:17)
anonymous [нерегистровани]

Jasna

optimista sam kad je u pitanju ovaj posao

(петак, 04. мај 2018, 13:16)
Nikola [нерегистровани]

"Влада дала сагласност за продужење уговора радницима нишког аеродрома"

Vada je dala saglasnost za produženje ugovora za 36 radnika Niškog aerodroma, i na taj način je demantovala pisanja opozicionih medija da nisu produženi ugovori za 36 radnika Niškog aerodroma. Još jednom je propala laž opozicije.

(петак, 04. мај 2018, 13:15)
Jana [нерегистровани]

NIS

Drzava Srbija ce uvek brinuti o svojim gradjanima, a to pitanje oko aerodroma je sasvim jasno. Ako zele da propada kao i do sada onda neka ostane tako, a ako zele razvoj i oporavak onda drzava mora da pruzi svoj doprinos.