Све више гостију у Рибарској бањи

Само од боравишне таксе из Рибарске бање у буџет Града Крушевца прошле године слило се више од шест милиона динара. Током празника бању на обронцима Јастрепца посетио је велики број гостију.

Топле лековите воде у чијим благодетима су уживали и краљеви, препознатљива бањска архитектура, умивена и дотерана, прелепа природа. Нови садржаји прилагођени потребама савременог човека и љубазни домаћини, разлози су због којих се у Рибарску бању долази, а не као некада искључиво због лечења и рехабилитације.

Гости бање кажу да су овде због лепе природе и времена а да оду и до спа центра.

Летњу сезону практично су током протекла два празнична дана отворили бројни излетници и гости .

"Све ради, време нам хвала Богу иде на руку и мислим да ће сезона бити добра ако нас време послужи", кажа Борко Брадић из СБ "Рибарска бања"

"Има гостију ево видите и сами, сезона је почела раније него обично. Ево видите из Београда, Новог Сада, Крушевца, са свих страна", каже Мирјана Стошић из села Рибаре

Последњих година све више гостију бира смештај у сеоским домаћинствима а на релаксацију или терапију одлазе у саму бању .

"Већ 10 година долазим. У Америци живим 43 године. Овде ми је дивно. као да сам у кући. Природа је изванредна зато и долазим", каже Мирослав Илић, гост из Америке.

Као и сваке и ове године током лета тражи се место више. Недовољан број смештајних капацитета у самом бањском кругу и све веће интересовање гостију пружили су шансу мештанима околних села да додатно зараде. Само у селу Рибаре од 230 домаћинстава свако треће бави се туризмом.

 

 

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 03. мај 2018, 16:24)
JD [нерегистровани]

Fantasticna banja

Prelepa banja, priroda koja vraca iz mrtvih, strucno osoblje i odlicni uslovi u bolnici i jos ljubazni domacini sa izvrsnom hranom i smestajem.....sta vise ocekivati. Zaista fantasticno.
Sve preporuke za Ribarsku. Nisu se dzaba Karadjordjevici u njoj odmarali i lecili. Malo vise o njoj pisite da ljudi vide kakav je to biser. Nema takve lepote.