Михајловић: У Нишу концентрисане инвестиције и нови пројекти

Тренутне и планиране инвестиције у Ниш и Нишавски округ износе 2,7 милијарди евра и око тога нема никакве дилеме, саопштила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Михајловићева је навела да се поменуте инвестиције односе на друмски и железнички саобраћај, као и улагања у нишки аеродром "Константин Велики".

"Само изградња ''ауто-пута мира'' Ниш-Мердаре кошта 855 милиона евра, јужног крака 'Коридора 10' 266,4 милиона евра, а источног крака 410 милиона евра. У модернизацију пруге Ниш-Димитровград биће уложено 268,28 милиона евра, у пругу Ниш-Прешево инвестирају се 254,4 милиона евра, док ће улагања у пругу Београд-Ниш у наредном периоду износити око 600 милиона евра. Одржавање путева у Нишу и округу коштало је 15 милиона евра у претходне четири године", прецизирала је Михајловићева.

Председник Србије Александар Вучић је у среду у Нишу приликом свечаног отварања фабрике Леони рекао да је 2,7 милијарди евра уложено у путну саобраћајну, железничку инфраструктуру у Нишу, нишком округу, а недуго пошто је прочитао тај податак наглас је упитао:"Ко ли ми је написао ових 2,7 милијарди, мало је претерано". 

Михајловићева је у саопштењу навела да се у Ниш није улагало 20 година, а да је данас то град у ком су се концентрисале инвестиције у нове фабрике и пројекте.

"И док други, који су овај град и округ пљачкали и уништавали, данас прикупљају јефтине политичке поене засноване на неистинама, ми у Ниш доводимо инвеститоре, отварамо фабрике, градимо ауто-путеве и пруге, јер је то питање економије и привредног раста, а пре свега бољег живота наших грађана", поручила је Михајловићева.

број коментара 0 пошаљи коментар