Блумберг: Вучић жели да Табаковићева остане гувернерка НБС

Председник Србије Александар Вучић жели да актуелна гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић остане на тој функцији у још једном мандату, јавља агенција "Блумберг".

"Табаковићева, која је гувернер НБС од 2012. године, испоручила је резултате", рекао је Вучић у Председништву Србије у интервјуу за "Блумберг", изјаснивши се први пут јавно да он жели да она остане на челу те институције по истеку текућег мандата у августу.

"Нисам чак ни размишљао о било каквим променама. Ствари су боље него икада пре. Имамо јак динар, радимо заједно на макроекономској стабилизацији, фискалној консолидацији и имамо веома, веома добре резултате", истакао је Вучић.

"Ако она жели да остане, остаће", поручио је председник Србије.

Њујоршка агенција наводи и да је током мандата Јоргованке Табаковић, НБС пооштрила контролу курса динара како би ублажила његове дневне флуктуације у односу на евро.

Креатори монетарне политике су, такође, смањили референтну каматну стопу на три одсто у априлу ове године у односу на 11,75 одсто колико је износила 2013. године, што је допринело подстицању привредног раста кроз јефтиније кредите.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво