Михајловић: "Морава" ће постати цивилно-војни аеродром

Свим аеродромима у Србији је потребна помоћ државе како би могли да се развијају и да се у њих инвестира, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић је најавила да ће уз помоћ државе за неколико месеци аеродром "Морава" код Краљева постати цивилно-војни аеродром.

Михајловићева је одговарајући на питање новинара како коментарише то што је градоначелник Краљева затражио од државе да преузме управљење над аеродромом "Морава" како би прорадио као цивилно-војни, рекла да је и Чачак исто тражио помоћ од државе за тај војни аеродром у Лађевцима како би прорадио и за цивилни саобраћај.

"Хвала градоначелницима Краљева и Чачка, који су то тражили. Драго ми је што грађани та два града могу да виде значај тог вида саобраћаја. Жао ми је што, с друге стране, у Нишу размишљају потпуно другачије", рекла је Михајловићева.

Министарка је изјавила да је свим аеродромима потребна помоћ државе да би могли да се развијају и поручује – ако с друге стране Ниш одлучи да то не жели, онда је та одлука на грађанима, односно одборницима Ниша.

Истакла је да ће држава наставити да улаже у аеродром "Морава".

Како је рекла, грађани Краљева и Чачка и тог дела Србије ће моћи да рачунају не само на путнички већ и на карго авио-саобраћај.

Mихајловићева је истакла да ће Влада финансирати два капитална пројекта у Ваљеву – изградњу брзе саобраћајнице до Коридора 11 и завршетак хидросистема "Стубо–Ровни".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво