Мали: До краја године почиње изградња постројења у Винчи

Градоначелник Београда Синиша Мали наводи да ће до краја године почети изградња постројења у Винчи, у којем ће се прерађивати чврсти комунални отпад, чиме ће коначно бити решен тај проблем.

"Пројекат сређивања и санације депоније 'Винча' иде својим током, до краја године крећемо у изградњу постројења, које ће чврсти комунални отпад прерађивати и из којег ћемо призводити електричну енергију", рекао је Синиша Мали.

Наводи да ће се тако решити проблем комуналног отпада.

"То ће бити коначно решење великог проблема који имамо са комуналним отпадом", подвукао је градоначелник.

Додао је и да се са једном кинеском компанијом далеко одмакло са пројектом и преговорима у вези са изградњом фабрике за пречишћавање отпадних вода у Великом селу.

"То су велике, стратешке ствари за град и Београд ће за пар година бити потпуно другачији по том питању, биће зеленији, еколошки чист, здравији за нашу децу", закључио је Мали.

Град и конзорцијум који предводи француска компанија "Суез" потписали су прошле године уговор о јавно-приватном партнерству за изградњу постројења за прераду комуналног отпада и средивање депоније "Винча", а инвестиција је вредна 300 милиона евра. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво