Чадеж: Представници Сабора отишли, привредници остали

Хрватски привредници настављају посету Београду, и после одласка делегације хрватског Сабора, рекао је "Танјугу" председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

"Ми се данас састајемо, према плану, отварамо представништво Хрватске господарске коморе у Београду, а потом имамо разговоре и свечани пријем. Послаћемо јасну поруку да две привреде желе да сарађују", рекао је Марко Чадеж.

Чадеж је осудио инцидент Војислава Шешеља, због којег је делегација Сабора прекинула посету.

Уместо да данас говоримо о економији која значи будућност за нас и нашу децу, из Београда је отишла ружна слика "једног човека прошлости", оценио је Чадеж.

"Мене је лично данас срамота од излива примитивизма једног човека прошлости, који данас ником није требао", рекао је Чадеж коментаришући инцидент председника СРС Војислава Шешеља у парламенту Србије.

Чадеж је уочи отварања представништва Хрватске привредне коморе у Београду рекао да је акценат требао бити на који начин више запошљавати људе и на који начин још боље сарађивати. 

Истакао је да је важно показати колико је до сада урађено на трговинској размени између Србије и Хрватске, и оценио "да је урађено много".

Чадеж је указао да су хрватске компаније у Србију уложиле 800 милиона евра и да запошљавају 14.000 људи.

Како каже, циљ двеју комора јесте да мењају слику региона из "региона сукоба" у "регион успеха". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво