Отворен 44. Међународни Сајам грађевинарства

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је отворила 44. Међународни Сајам грађевинарства СЕЕББЕ и поручила да Србија из године у годину унапређује услове пословања. 

Отварајући сајамску манфестацију која је ове године окупила 600 компанија из 27 земаља, Михајловићева је нагласила да је Србија у привредном и политичком смислу потпуно другачија земља него што је била пре пет година, да је Србија поштована и стабилна, те да привредници могу да очекују повољне услове за инвестирање.

Навела је да Међународни сајам грађевинарства сваке године заправо показује колико је урађено у области привреде.

"Онако како расте привреда и како се стварају услови за инвестирање, тако исто и расте број излагача на Међународном сајму грађевинарства", рекла је Михајловићева. 

Министарка очекује да ће наредне године на тој манифестацији бити бар 150 излагача више него ове, што ће, каже, зависити и од компанија и њиховог удруживања, али и од државе која ће наставити да побољшава услове пословања.

Србија је, истиче министарка, данас на 10. месту у свету по издавању грађевинских дозвола и иде ка е-плану и е-катастру.

"Све оно што држава треба да створи као услове да би привредници могли да раде у нашој земљи, ми заиста и чинимо. Наравно да има још пуно посла испред нас", каже Михајловићева. 

Излагачима је пожела да искористе сајам да пронађу нове партнере и договоре нове послове.

Сајам грађевинарства је међународна манифестација која обухвата најразличитије сегменте грађевинске индсутрије - од истраживања до пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у вискоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата. 

Овогодишњи покровитељ сајма је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво