Чачку уручена решења о озакоњењу објеката

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у Чачку је уручила решења о озакоњењу објеката, што је пракса приликом посета градовима и општинама, јер се тиме подстичу и позивају грађани да озаконе своје објекте.

Овом приликом решење је уручено архимандриту Тимотеју Миливојевићу за манастир "Вазнесење", Бобану Павловићу за "ОлиОги" из Вранића, Ивану Радовановићу за "П. С. фешн дизајн", Зорану Гавриловићу за Предрага Милојковића за стамбено пословни објекат, Радивоју Васовићу за стамбени објекат, као и Тихомиру Симеуновићу за Драгослава Вукићевића.

Решење су добили и Радосав Савић, Милољуб Крстовић и Мире Стефановић за стамбени објекат.

Одржан је састанак представника Моравичког округа и Чачка са потпреседницом владе, државним секретарима и директорима предузећа.

Михајловићева наводи да је само у протекле три године у одржавање путева на територији општине Чачак уложено 1,5 милијарду динара, а када се говори о Моравичком округу, то је 3,5 милијарди динара.

"Само у 2018. години у град и округ, дато је око 500 милиона динара за одржавање путева. Друга тема којом смо се бавили је железница, поготову путни прелази и шта ће се радити у току ове године, јер је то јако важно са безбедност становништва. Железнице имају задатак да пошаљу своје стручне тимове како би се кренули у реализацији", каже Михајловићева.

Било је речи и о аеродрому Лађевци, где он треба да постане мешовити војно-цивилни, и чекамо решење Министарства одбране да то и потврди како би могли да знамо у шта се улаже, закључује Михајловићева.

"Бавили смо се стратешким темама" 

Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић каже да су се на састанку бавили стратешким темама овог дела Моравичког округа.

"Првенствено завршетак ауто-пута Београд-Јужни Јадран, посебно дела Прељина-Београд и почетак радова на деоници Прељина–Пожега. Дотакли смо се актуелне тема као што је аеродром у Лађевцима и друге теме које су у надлежности министарства", рекао је Јоловић.

Истакао је да је озакоњење објеката, где треба да се укључе све градске и општинске управе, веома важно јер је у интересу свих да своје објекте укњиже. 

"Затим регистрација стамбених заједница, где могу да кажем да Округ, посебно Чачак, међу најбољим у Србији, а трећа тема је уређивање адресних регистара тако да свака улица, кућа и пословни објекат, укључујући и оне на сеоском подручју, добије свој назив и број", каже Јоловић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић навео је да је оно на чему се ради ових дана јавни увид плана Овчарско-кабларске клисуре, у које је министарство инвестирало 12 милиона динара.

"Затим и сви остали пројекти као Коридор 11, Прељина–Пожега, спајање са Коридором 10, Прељина-Појате, изградња станова за безбедносне службе у Чачку, као и опремање наше пословне зоне у Прељини. Стратешки веома важно за централну Србију је и аеродром Лађевци", наводи Тодоровић.

Истиче да су на састанку добили одговоре на сва питања и да ће и даље радити на томе да Чачак буде центар свих дешавање у овом делу Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво