Аеродром у Лађевцима у наредним месецима и цивилни и војни

Аеродром "Морава" у Лађевцима у наредним месецима требало би коначно да постане мешовити војно-цивилни аеродром, а у цео процес је укључено и Министарство одбране са својим захтевима.

Након добијања решења, са локалном влашћу ћемо договорити и уредити конкретна питања која се тичу улагања, а оператер за "Мораву" биће предузеће"Аеродроми Србије", рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић приликом посете Чачку.

Аеродром "Морава" у Лађевцима удаљен је око 15 километара од Краљева и 25 километара од Чачка.

Према њенима речима, поред ваздушног није запостављен ни друмски саобраћај, па се за део ауто-пута Прељина–Пожега до краја јуна очекује уговор о финансирању, а након тога и почетак градње.

"За деоницу од Прељине до Пожеге већ смо потписали комерцијални уговор, очекујемо оперативни новац, а надам се да ћемо прве раднике и прве машине на терену видети на јесен ове године, а крајњи рок је 1. март 2019. године", изјавила је Михајловићева.

Након реконструкције 77 километара пруге Београд–Бар, улагања ће бити вршена и ове године, а директор Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић каже да се ради на идејном пројекту пруге Лапово–Краљево–Рудница и да се стварају услови за модернизацију железнице приликом аплицирања код фондова Европске уније.

Према његовим речима, ради се и на решавњу локалних проблема у железничком саобраћају.

"Становници Мршинаца ће до краја године добити аутоматизовани путни прелаз, биће решен и дивљи прелаз код фабрике 'Цер' у Чачку, а биће изграђен и аутоматизовани прелаз у Балузи", истакао је Јевтић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво