Радови на прузи од Пожеге до Краљева за већу брзину возова

Почели су радови на реконструкцији главног пролазног колосека железничке станице Драгачево на прузи од Пожеге до Краљева. Реконструисаће се и 650 метара пруге, чиме ће се брзина од 60 повећати на 100 километара на сат. Пруга је посебно значајна за грађане и привреду три округа.

Радови ће трајати десетак дана и вредност инвестиције је око три и по милиона динара.

"Оно што је наш стратешки интерес и циљ је да учинимо све да вратимо железницу на место које јој припада, и као виду саобраћаја, али и да привучемо инвеститоре и путнике", рекла је министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Почетак радова обишли су и генерални директор "Инфраструктуре железнице Србије" Мирољуб Јевтић и начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић.

"Реконструкција овог дела пруге је веома битна ствар јер преко ње се сем путничког одвија и транспортни саобраћај првенствено за велике компаније, као што је чачанска 'Слобода' и лучанско предузеће 'Милан Благојевић – Наменска', као и за многе друге фирме које користе железнички саобраћај", рекао је Јоловић и додао да се нада и скорој реконструкцији пруге Пожега–Краљево.

Јевтић је изјавио да се реконструише главни пролазни колосек и да ће се тиме ограничена брзина подићи на 100 километара на час.

"Радови ће износити око 3,5 милиона динара, што је много мање него да смо расписивали тендер и ангажовали друге извођаче да раде. Чим почне лепо време, приступићемо и санацији крова на станици Драгачево, а вредност тих радова је 1,5 милиона динара", навео је Јевтић.

Према његовим речима, након тих радова, приступиће се и реконструкцији главних пролазних колосека у станицама као што су Футог, Каравуково, Богојево и Гајдобра.

Зорана Михајловић је рекла да то неће бити једина станична зграда која ће бити уређена, већ ће све до краја године бити готове и изгледати онако како доликује железници.

број коментара 2 пошаљи коментар
(уторак, 17. апр 2018, 16:11)
anonymous [нерегистровани]

Три Округа

До Крушевца од Краљева се не може доћи , јер је пруга зарасла у коров , ево већ 6-7 година, на опште запрепашћење свих поМораваца..

(уторак, 17. апр 2018, 15:46)
anonymous24 [нерегистровани]

pitanje

Zna li se tačno do kada će radovi trajati?