Предојевић: Србија сигурна пословна дестинација

У Србији немачке компаније запошљавају око 45.000 људи са перспективом нових инвестиција. Политичка стабилност је кључни услов за долазак инвеститора, рекао је за РТС потпредседник немачко-српске привредне коморе Бојан Предојевић.

Посета немачких привредника из Баден-Виртемберга поред економских разлога је и политички битна јер показује да је Србија сигурна пословна дестинација за улагање, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Бојан Предојевић.

"То је кључни услов јер нико не жели да инвестира, ако та инвестиција није сигурна. Политичка стабилност једна од најбитнијих параметара", каже Предојевић.

Србија је на одличном путу, јер је за циљ поставила чланство у Евроспкој унији, а што су сличнији услови са правном регулативом ЕУ то се лакше привредници одлучују за ивестирање у нашу земљу, сматра Предојевиућ.

Лични контакти са европским и светским лидерима су веома битни за пословни свет.

"Не може бити бољи сигнал за инвеститоре од сусрета које је имао Вучић са лидерима из Берлина, Москве и сетских других метропола", објашњава потпредседник немачко-српске привредне коморе.

За Србију је Немачка најважнији спољнотрговински партнер. Немачке фирме које послују у нашој земљи запошљавају 45.000 људи а пословање у Србији најавила је и компанија "ЦТФ".

"Реч је о компанији из аутомобилске индустрије, а та индустрија је изузетно јака у Немачкој. Долазак ЦТФ је велики комплимент за Србију јер та компанија има приходе веће од појединих земаља у региону и свету", рекао је за РТС Бојан Предојевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се