Предојевић: Србија сигурна пословна дестинација

У Србији немачке компаније запошљавају око 45.000 људи са перспективом нових инвестиција. Политичка стабилност је кључни услов за долазак инвеститора, рекао је за РТС потпредседник немачко-српске привредне коморе Бојан Предојевић.

Посета немачких привредника из Баден-Виртемберга поред економских разлога је и политички битна јер показује да је Србија сигурна пословна дестинација за улагање, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Бојан Предојевић.

"То је кључни услов јер нико не жели да инвестира, ако та инвестиција није сигурна. Политичка стабилност једна од најбитнијих параметара", каже Предојевић.

Србија је на одличном путу, јер је за циљ поставила чланство у Евроспкој унији, а што су сличнији услови са правном регулативом ЕУ то се лакше привредници одлучују за ивестирање у нашу земљу, сматра Предојевиућ.

Лични контакти са европским и светским лидерима су веома битни за пословни свет.

"Не може бити бољи сигнал за инвеститоре од сусрета које је имао Вучић са лидерима из Берлина, Москве и сетских других метропола", објашњава потпредседник немачко-српске привредне коморе.

За Србију је Немачка најважнији спољнотрговински партнер. Немачке фирме које послују у нашој земљи запошљавају 45.000 људи а пословање у Србији најавила је и компанија "ЦТФ".

"Реч је о компанији из аутомобилске индустрије, а та индустрија је изузетно јака у Немачкој. Долазак ЦТФ је велики комплимент за Србију јер та компанија има приходе веће од појединих земаља у региону и свету", рекао је за РТС Бојан Предојевић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 17. апр 2018, 11:17) - anonymous [нерегистровани]

Dolaze cim su culi za IMT

imaju dobra iskustva sa srpskom radnom snagom a bice posla mozda i za inzenjere, dovucice verovatno dotrajalih a i novijih masina.

(уторак, 17. апр 2018, 11:04) - anonymous [нерегистровани]

Investicije

A sto doticni ne kaze koloko su plate radnika u istim tim firmama u Nemackoj a koliko u Srbiji?O istim kompanijama je rec zar ne?