Коха: Српским привредницима највећи штанд у Приштини

Више од 150 српских привредника из 70 компанија учествоваће од 18. до 21. априла на Међународном сајму привреде у Приштини. Они ће имати највећи изложбени простор од 500 квадратних метара, пишу приштински медији.

Како наводе, на сајму је важно место дато предузећима из централне Србије.

Апострофира се и да ће на сајму бити истакнута српска застава, док, како наводе, "званични Београд до сада није дозвољавао да се стави застава Косова ни на једној манифестацији која се одржава у Србији".

Простор који је резервисан за српске предузетнике, пише Коха Диторе, којег је уредила и организовала Привредна комора Србије, "има боје заставе Србије: тепих је плаве боје, столице су црвене, а столови су беле боје".

Подсећају да је председник Александар Вучић пре неколико дана позвао српске предузетнике да масовно учествују на сајму.

"Он је изнео податак да Србија извози робу од вредности од једне милијарде евра на Косово", пише Коха и додаје да је Косово у току једне године увезло робу из Србије у вредности од више од 400 милиона евра.

Више од 150 српских привредника из 70 компанија, учествоваће од 18. до 21. априла на Међународном сајму привреде у Приштини.  

На сајму ће се први пут потенцијалним партнерима са косовског тржишта и из других економија региона, представити српске фирме које су чланице ПКС из свих индустрија: од прехрамбене, преко металске, машинске и електро, дрвопрерађивачке, фармацеутске, хемијске, текстилне, до грађевинске, али и из сектора услуга - трговине, ИТ и телекомуникација.

Готово сви излагачи су микро, мала и средња предузећа, а више од 50 их је из разних прерађивачких сектора.

Наступ наших компанија организује ПКС у оквиру сарадње са Привредном комором Косова, која ће за излагаче сајма уприличити директне Б2Б разговоре са потенцијалним партнерима за трговину, заједничке наступе, улагања и друге пословне аранжмане.

"Дакле, веома је велико интересовање наших компанија из најразличитијих сектора", рекао је председник ПКС Марко Чадеж Танјугу.

Према његовим речима, интересовање наших произвођача за наступе на приштинским сајмовима и пословање на косовском тржишту је све веће из године у годину. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се