Аустрија спремна да улаже у мини хидроелектране у Србији

Министар рударства и енергетике Александар Антић разговарао је са новоименованим амбасадором Аустрије Николаусом Лутеротијем који је изразио спремност за даље јачање сарадње у енергетици, посебно у изградњи мини хидроелектрана.

"Спремни смо за даље јачање сарадње, посебно у изградњи мини хидроелектрана, имајући у виду значајан хидроенергетски потенцијал Србије. Такође, постоји изражени интерес аустријских компанија за примену највиших технологија у области побољшања енергетске ефикасности у зградарству", указао је амбасадор Лутероти, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

Антић је истакао да енергетски сектор игра значајну улогу у привредној сарадњи две државе имајући у виду велики број пројеката који је у поступку реализације, а у које спадају и ревитализације енергетских објеката.

"Пример добре праксе је ревитализација ХЕ Зворник, коју спроводи аустријски партнер, предузеће Војт хидро", изјавио је Антић.

Антић је истакао и да су укупни економски односи две државе на највишем нивоу и означио Аустрију као једног од најзначајнијих трговинских партнера Србије.

Антић је указао на низ билатералних сусрета званичника две земље на којима је констатовано да постоји простор за проширење економске сарадње Србије и Аустрије, наводи се у саопштењу.

Амбасадор је нагласио значај аустријских инвестиција у Србији, имајући у виду висину досадашњих улагања, уз осврт на чињеницу да тамошње компаније располажу богатим искуством и високим нивоом експертизе када се говори о енергетској ефикасности, обновљивим изворима енергије, као и заштити животне средине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво