Затворен привредни сајам у Мостару, очекивања испуњена

У Мостару је затворен 21. Међународни привредни сајам, на којем је ове године земља партнер била Србија, а који је, како је истакнуто, испунио сва очекивања. На Сајму се представило више од 750 излагача из 20 земаља.

Организатори су поручили да је овогодишња привредна манифестација у Мостару у организацијом смислу направила велики искорак.

Заслуге за то у великој мери припадају Србији, земљи партнер, која је на сајму у Мостару представила најбоље од своје привреде.

Поред привреде, Србија је грађанима Мостара и посетиоцима поклонилаа низ изузетних културних догађаја.

Сајам је био место директних сусрета привредника, који су исказали јак предузетнички дух, што је резултирало бројним пословним договорима, као што су уговор између Кроације ерлајнса и аеродрома у Мостару о нискотарифним летовима, уговор између Привредне коморе ФБиХ и РХ, уговор о партнерству ХТ Еронета, Ериксона и Универзитета у Мостару, те низ других пословних договора међу излагачима.

"Из разговора с излагачима приметно је њихово задовољство, многе компаније су забележиле добре пословне резултате како у пласману својих роба на ово тржиште тако и у продаји. Задовољни смо такође и посетом, а о неким конкретнијим бројкама моћи ћемо да говоримо нешто касније", рекла је директорка ове манифестације, Дафина Бошњак, пише загребачки "Вечерњи лист".

Сајам је, казала је, испунио очекивања и позвала учеснике да се виде на истом месту наредне године.

Овогодишњи мостарски сајам је отворио председник Србије Александар Вучић у присуству одлазећег председника Црне Горе Филипа Вујановића, премијера Бугарске Бојка Борисова, премијера Хрватске Андреја Пенковића и хрватског члана Председништва БиХ Драгана Човић.

Лист подсећа да су са говорнице том приликом послате поруке мира, стабилности и међусобне сарадње земаља региона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво