Затворен привредни сајам у Мостару, очекивања испуњена

У Мостару је затворен 21. Међународни привредни сајам, на којем је ове године земља партнер била Србија, а који је, како је истакнуто, испунио сва очекивања. На Сајму се представило више од 750 излагача из 20 земаља.

Организатори су поручили да је овогодишња привредна манифестација у Мостару у организацијом смислу направила велики искорак.

Заслуге за то у великој мери припадају Србији, земљи партнер, која је на сајму у Мостару представила најбоље од своје привреде.

Поред привреде, Србија је грађанима Мостара и посетиоцима поклонилаа низ изузетних културних догађаја.

Сајам је био место директних сусрета привредника, који су исказали јак предузетнички дух, што је резултирало бројним пословним договорима, као што су уговор између Кроације ерлајнса и аеродрома у Мостару о нискотарифним летовима, уговор између Привредне коморе ФБиХ и РХ, уговор о партнерству ХТ Еронета, Ериксона и Универзитета у Мостару, те низ других пословних договора међу излагачима.

"Из разговора с излагачима приметно је њихово задовољство, многе компаније су забележиле добре пословне резултате како у пласману својих роба на ово тржиште тако и у продаји. Задовољни смо такође и посетом, а о неким конкретнијим бројкама моћи ћемо да говоримо нешто касније", рекла је директорка ове манифестације, Дафина Бошњак, пише загребачки "Вечерњи лист".

Сајам је, казала је, испунио очекивања и позвала учеснике да се виде на истом месту наредне године.

Овогодишњи мостарски сајам је отворио председник Србије Александар Вучић у присуству одлазећег председника Црне Горе Филипа Вујановића, премијера Бугарске Бојка Борисова, премијера Хрватске Андреја Пенковића и хрватског члана Председништва БиХ Драгана Човић.

Лист подсећа да су са говорнице том приликом послате поруке мира, стабилности и међусобне сарадње земаља региона.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 14. апр 2018, 18:01) - anonymous [нерегистровани]

reč

Izuzetno posećen i uspešno završen Sajam. Velika manifestacija koja je okupila privrednike iz mnogo zemalja Regiona. Ovo je prilika da se uspešni pokažu u svoj svojoj veličini, da se sklapaju i ugovaraju novi posloslovi, i mnoge firme dobro sarađuju.

(субота, 14. апр 2018, 17:29) - Kontesanera [нерегистровани]

kontesanera345

Srbija je bila na ovom sajmu u centru pažnje.

(субота, 14. апр 2018, 17:24) - Cane [нерегистровани]

Затворен привредни сајам у Мостару, очекивања испуњена

Srbija maksimalno da ojaca ekonomiju, privredu kako bi sutra imali jos bolju i stabilniju drzavu za lepsi zivot svih gradjana .

(субота, 14. апр 2018, 17:08) - Dragana [нерегистровани]

Privreda u Srbiji

Privreda u Srbiji je u napretku, nove investicije otvaraju nove mogucnosti u svakim statusima. Nadam se dobrom.

(субота, 14. апр 2018, 16:47) - BeliOrao [нерегистровани]

sajam privrede

Verujem u nove investicije. Treba i u Srbiji napraviti ovakva desavanja da bi se privukli strani investitori.

(субота, 14. апр 2018, 16:15) - milica [нерегистровани]

milica

Naši privrednici su stekli novo iskustvo i nadamo se da su se dobro prestavili na ovogodišnjem sajmu i da će imati korist