Председник: Немачки ЦЕТ ЕФ долази у Панчево

Немачка фирма ЦЕТ ЕФ долази у Панчево са инвестицијом од 160 милиона евра, а та компанија ће запослити више од 1.000 људи, најавио је председник Александар Вучић.

Александар Вучић је, након обележавања почетка радова на изградњи индустријског комплекса "Мајнд парк – Милановић индустри парк", рекао да је потврђено да ЦЕТ ЕФ стиже у Панчево са огромном инвестицијом.

То ће, каже, бити велика ствар за Србију и доносиће огромне резултате.

Вучић је рекао да Немачка, поред тога што је највећи спољнотрговински партнер Србије, постаје најзначајнији послодавац у Србији.

Навео је да је тренутно 44.619 радника у Србији запослено у немачким компанијама, а да ће, уз инвестиције у Крагујевцу и Панчеву, тај број премашити 50.000.

Нагласио је да се нада да "Фијат" остаје у Србији.

"Надам се да остаје, немам других информација", рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу на питање да ли та компанија наставља са пословањем у Србији.

На питање да ли ће држава наставити са улагањем у Универзитет у Крагујевцу, каже да ће држава у сваком случају улагати у Универзитет, као и у локалну самоуправу тамо где је то потребно, наводећи да ће 300 инжењера бити потребно у новом индустријском парку, тако да и то, каже, говори да се тај универзитет треба развијати.

Одговор на наводе о уговореном разговору са Трампом

Председник је изјавио да они који говоре да је дао милион долара да би обезбедио телефонски разговор са председником САД Доналдом Трампом полазе од себе, "јер знају какви су лопови по природи".

Вучић је, на питање новинара у Крагујевцу да прокоментарише изјаву Вука Јеремића да је извесном Левандовском дао милион евра или долара да му уговори разговор са Трампом, рекао да су управо ти људи преко "непостојеће агенције Петровића" својевремено украли новац народу – милион евра.

Како је рекао, никада ниједног Левандовског није упознао.

Можда су га, рекао је, "они српски криминалци из кабинета Зорана Заева" прислушкивали, па чули како је са сином разговарао како би волели да оду у Минхен на "Алијанц арену" да одгледају Бајерн и Роберта Левандовског, пољског репрезентативца.

"Никада нисам ниједног Левандовског у животу ни чуо, ни видео. Можда хоћу, али стварно не знам о чему причају... а фудбалера Левандовског бих желео да видим што пре", рекао је Вучић.

Како је рекао, о чему уопште да прича када су његову ћерку помешали са човеком од више од 70 година.

"Све лаж до лажи", закључио је Вучић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво